ΤΑ ΚΑΛΑ & ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΟΥ BLOGGING: ΤΙ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ // THE GOOD, THE BAD & THE UGLY SIDE OF BLOGGING: WHAT I'VE LEARNED SO FAR

31.1.18

The good, the bad and the ugly side of blogging: What 3 years of blogging have teached me - Ioanna's Notebook
(scroll down for English)
Σαν σήμερα 31 Ιανουαρίου, 3 χρόνια πριν πάτησα για πρώτη φορά το μικρό πορτοκαλί κουμπάκι με το τίτλο "Δημοσίευση" και σας καλοσώρισα σε αυτή την μικρή γωνίτσα του Internet (μπορείτε να την διαβάσετε εδώ!). Θυμάμαι πόσο πολύ φοβόμουν τι εικόνα θα σχηματίσει κανείς διαβάζοντας τις αναρτήσεις μου, φοβόμουν τόσο πολύ που για σχεδόν 6 (ίσως και παραπάνω) μήνες αυτό εδώ το blog δεν είχε ούτε About me σελίδα, ούτε καν μια φωτογραφία μου. Μέσα μου ήθελα τόσο μα τόσο πολύ να πετύχω αλλά ταυτόχρονα φοβόμουν τόσο πολύ! Είχα κάνει αρκετή επερξεργασία στο μυαλό μου, είχα καταλήξει στο τι ήθελα να κάνω και είχα μελετήσει τόσο πολυ. Είχα βρει μέχρι και το ιδανικό template (τουλάχιστον για τότε!) και έτσι λοιπόν πάτησα το κουμπάκι "Δημοσίευση".
734 αναρτήσεις αργότερα, έχω μάθει (και συνεχίζω να μαθαίνω κάθε μέρα που περνά) τόσα πολλά σχετικά με το blogging, το SEO, τον περιβόητο κώδικα αλλά και για το branding κλπ. που πραγματικά δεν ήξερα ότι καν υπήρχαν. Είναι σαν να άνοιξα ένα κλειστό παράθυρο σε έναν καινούργιο κόσμο.  

The good, the bad and the ugly side of blogging: What 3 years of blogging have teached me - Ioanna's Notebook

Μέσα σε αυτά τα 3 χρόνια blogging έχω μάθει τόσα πολλά αλλά έχω κάνει και λάθη (μικρά και μεγάλα) αλλά κυρίως έχω γνωρίσει καλύτερα τον ίδιο μου τον εαυτό, τα όριά μου αλλά και τις δυνατότητές μου. Οι περισσότερες bloggers στην μπλογκο-επέτειό τους συνηθίζουν να μοιράζονται όλα τα θετικά που έχουν μάθει, εγώ σήμερα θα κάνω κάτι διαφορετικό. Σήμερα θα είμαι ειλικρινής και θα μοιραστώ όχι μόνο τα καλά του blogging αλλά και τα κακά του. Γιατί όπως όλα τα πράγματα στη ζωή, έχει και αυτό δύο όψεις. 

ΤΑ ΚΑΛΑ

Επειδή είμαι θετικός άνθρωπος, θα ξεκινήσω με τα καλά, τα οποία είναι τόσα πολλά! 

1. Η Blogging Κοινότητα

Πριν ασχοληθώ με το blogging, ποτέ μα ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι η κοινότητα των bloggers θα ήταν τόσο υποστηρικτική. Όλα αυτά τα χρόνια χάρη στο blogging έχω γνωρίσει απίθανους ανθρώπους. 


2. Κάνεις αυτό που αγαπάς

Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να ασχολείσαι με τα πράγματα που αγαπάς. Πρώτον γιατί ποτέ δεν σε κουράζει πραγματικά και δεύτερον γιατί σε κάνει χαρούμενο! 

3. Η υπομονή ανταμοίβεται

Δεν είναι μυστικό ότι όσον αφορά το blogging - όπως και άλλα πράγματα σ' αυτή τη ζωή - η υπομονή είναι απαραίτητη. Δυστυχώς τα page views αλλά και οι followers δεν έρχονται εν μία νυχτί. Χρειάζεται πολύ δουλειά, στρατηγική και σωστή προώθηση για να ανέβουν τα νούμερα.  

4. Μπορείς να δουλέψεις από παντού

Ένα από τα καλύτερα πράγματα σχετικά με το blogging είναι ότι μπορείς να το κάνεις από όπου εσύ θέλεις. Θέλεις να δουλέψεις χωρίς να σηκωθείς από το κρεββάτι; Μπορείς! Θέλεις να πιεις τον καφέ σου και να δουλέψεις σε εκείνο το υπέροχο καφέ που άνοιξε στη γειτονιά σου; Μπορείς! Ακόμα και εάν ταξιδεύεις ή είσαι διακοπές δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα! 

5. Είσαι το αφεντικό του εαυτού σου

Αυτό το κομμάτι είναι ιδανικό για όσους δεν τους αρέσει ο έλεγχος και η πίεση. Το να είσαι το αφεντικό του εαυτού σου είναι το καλύτερο. Μπορείς να είσαι όσο πιεστικός ή όσο ελαστικός θέλεις, να κανονίσεις το δικό σου πρόγραμμα, να γράψεις για ότι εσύ θέλεις, όποτε το θέλεις. 

6. Αποτελείς έμπνευση για τους άλλους

Από όλα όσα προσφέρει το blogging, το συγκεκριμένο είναι ίσως το αγαπημένο μου. Το συναίσθημα που νοιώθεις όταν διαβάζεις θετικά σχόλια δεν περιγράφεται με λόγια. Είναι ένα κίνητρο από μόνο του!

The good, the bad and the ugly side of blogging: What 3 years of blogging have teached me - Ioanna's Notebook

ΤΑ ΚΑΚΑ

Όπως είπα και πιο πάνω, δεν είναι όλα φρου-φρου και αρώματα. Όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή, έτσι και στο blogging υπάρχει και η άσχημη πλευρά. Η πλευρά που όλες οι  blogger γνωρίζουμε αλλά λίγες συζητούν. Θα είμαι λοιπόν ειλικρινής απέναντί σας και θα σας πω τι έχω βιώσει έως τώρα (χωρίς παρεξήγηση πάντα!). 

1. Δεν θα σε υποστηρίξουν όλοι

Δυστυχώς συμβαίνει ... θα υπάρξουν είτε φίλοι είτε μέλη της οικογένειάς σου που δεν θα σε στηρίξουν, γιατί πολύ απλά δεν καταλαβαίνουν την μαγεία του. Ίσως γι' αυτούς να είσαι η περίεργη, η κολλημένη στα social media ή ίσως απλά ... αυτή που έχει χρόνο γι' αυτά. Δεν πειράζει! Το blogging είναι ένας διαφορετικός κόσμος και παρόλο που τα πράγματα είναι πολύ πιο διαφορετικά απ' ότι λίγα χρόνια πριν, υπάρχουν άνθρωποι που αδυνατούν να το καταλάβουν. Γι' αυτό λοιπόν, η κοινότητα των bloggers είναι τόσο σημαντική γι' όλους. 

2. Θέλει δουλειά, πολύ δουλειά! 

Πολλοί αναρωτιούνται "Τι πραγματικά κάνει ο blogger;" Θα σας δώσω μια εικόνα ... φαντάσου να είσαι web designer, αρθρογράφος, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων, social media manager, φωτογράφος και αρχισυντάκτης ταυτόχρονα. Αυτά κάνει πραγματικά μια blogger και να σου πω και ένα μυστικό; Οι περισσότερες από εμάς τα μάθαμε όλα αυτά μόνες μας και τα κάνουμε όλα αυτά μόνες μας. Μόνο μια blogger ξέρει πόσα βράδια έχει περάσει μπροστά στην οθόνη προσπαθώντας να τελειώσει μια ανάρτηση γιατί ξέρει πως εάν θέλει να πετύχει θα πρέπει τουλάχιστον να είναι συνεπής ή πόσα βράδια στριφογυρίζει στο κρεββάτι της προσπαθώντας να βάλει τις ιδέες της σε μια σειρά. 

3. Αργά και σταθερά

Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να αυξήσεις τόσο τα νούμερά σου όσο και τους followers σε οποιαδήποτε πλατφόρμα. Το εύκολο είναι να αποθαρυνθείς, επειδή συνεχώς συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους. Μπορεί τα νούμερα να αυξάνονται αργά, αλλά εάν υπάρχει καλό υλικό τότε το σίγουρο είναι ότι αυξηθούν κάποια στιγμή! 

4. Κακία

Σίγουρα σε κάποια φάση της blogging καριέρας μας όλες έχουμε συναντήσει κακούς ανθρώπους. Μπορεί να είναι είτε κάποιος που απλά ζηλεύει την όποια επιτυχία έχουμε ή απλά κάποιος ο οποίος αρέσκεται στο να κάνει αρνητικά σχόλια για να βελτιώσει την αυτοεκτίμησή του. Όποιος και εάν είναι ο λόγος αυτό δεν πρέπει να μας ρίχνει συναισθηματικά. Η αδιαφορία είναι το καλύτερο σ' αυτές τις περιπτώσεις, άλλωστε ξέρεις πολύ καλά την αξία σου. 


5. Μοναξιά

Το blogging είναι μοναχικό άθλημα. Ειδικά εάν δεν έχεις φίλους bloggers για να συζητήσεις μαζί τους. Δεδομένου ότι όλες μας κάνουμε blogging από το σπίτι είναι σημαντικό να αλλάζουμε παραστάσεις όσο το δυνατόν πιο συχνά. Για παράδειγμα μπορείς μια ημέρα να μεταφέρεις το γραφείο σου σε ένα όμορφο καφέ ή στη βεράντα ή τον κήπο. Επίσης προσπάθησε να δεθείς με άλλες bloggers, οι οποίες μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα με σένα. Ένα άλλο συναίσθημα που θα νιώσεις είναι αυτό της πίεσης, ειδικά στην αρχή. Χρειάζεται πολύ δουλειά πέρα από το γράψιμο. Είναι δύσκολο, εξαιρετικά δύσκολο ... ειδικά εάν εργάζεσαι παράλληλα ή έχεις οικογένεια και παιδιά. 

6. Ποτέ δεν είναι αρκετό

Αυτό νομίζω το αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι bloggers. Όση ενέγεια και δουλειά να "ρίξεις" στο blog σου τις περισσότερες φορές μοιάζει σαν να μην είναι αρκετό. Μπορεί να είναι τα νούμερα που δεν ανεβαίνουν ή μπορεί να είναι τα ανύπαρκτα σχόλια αλλά μάντεψε ... κάπου, κάποιος διαβάζει το blog σου και εμπνέεται από αυτό. Το οποίο εάν το καλοσκεφθείς είναι καταπλητικό. 

7. Δεν είναι πρόθυμες όλες οι bloggers να βοηθήσουν

Όπως είπα και πιο πάνω η κοινότητα των bloggers είναι καταπληκτική και πολύ υποστηρικτική, στο μεγαλύτερο μέρος της όμως καθώς υπάρχει μια μερίδα bloggers που θα σε αντιμετωπίσουν με ανταγωνισμό, σαν την καινούργια που μπερδεύεται στα πόδια τους. Το καταλαβαίνω ότι όλες μας ενδιαφέρει να αυξήσουμε τα στατιστικά μας και γενικά να έχουμε μια καλή εικόνα αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι αυτό γίνεται μέσα από το ποιοτικό περιεχόμενο που ανεβάζει η καθεμιά μας στο blog της και όχι μέσα από άλλα μέσα (βλ. follow for a follow, ή προσπάθειες για να ξεγελάσουμε τους αλγόρυθμους που συνεχώς αλλάζουν ή ακόμα και "θάψιμο" των άλλων bloggers). Πιστεύω ότι εάν έχεις καλό περιεχόμενο ο αναγνώστης θα σε βρει. Επιπλέον κάτι άλλο που έμαθα είναι ότι πρέπει να στηριζόμαστε περισσότερο στο κοινό μας, σε αυτό το πραγματικά διαβάζει τις αναρτήσεις και όχι τόσο στους άλλους bloggers που απλά θα κάνουν Like στην ανάρτησή μας στα social media χωρίς ενδεχομένως να μπουν στον κόπο να την διαβάσουν. Φύσικά και δεν είναι όλες οι bloggers απρόθυμες να βοηθήσουν η μια την άλλη. Η κοινότητα των bloggers στον μεγαλύτερο βαθμό είναι ανοιχτή και υποστηρίζει και βοηθά ο ένας τον άλλο. Υπάρχουν πολλές bloggers εκεί έξω (και χαίρομαι που έχω γνωρίσει αρκετές από αυτές) που είναι πρόθυμες να συζητήσουν, να βοηθήσουν και γενικά να μοιραστούν τις εμπειρίες και την γνώση τους με άλλους bloggers χωρίς να φοβούνται ότι "θα τους κλέψουν την δουλειά". 

8. Δεν έχεις ποτέ ελεύθερο χρόνο

Η αλήθεια είναι ότι εάν δεν δουλεύεις, θα κάνεις blogging. Δεν υπάρχει πια ελεύθερος χρόνος ούτε για δείγμα. Εάν όμως το καλοσκεφτείς, ο ελεύθερος χρόνος δεν είναι για να ασχολούμαστε με αυτά που αγαπάμε και μας γεμίζουν; Οπότε ουσιαστικά δεν χάνεις τον ελεύθερό σου χρόνο, απλά τον γεμίζεις. Η αλήθεια πάντως είναι ότι εάν παράλληλα εργάζεσαι και έχεις οικογένεια ο ελεύθερος χρόνος είναι εξαιρετικά σπάνιο πράγμα, οπότε σε αυτή την περίπτωση απαιτείται καλός προγραμματισμός. 

9. Σύγκριση

Καλώς ή κακώς αυτό το κάνουμε όλες γιατί όσο περισσότερο προσπαθείς να πετύχεις, υπάρχουν φορές που τσεκάρεις τι κάνουν οι άλλοι και αναπόφευκτα αρχίζουν οι συγκρίσεις. Δεν είναι κακό να τσεκάρεις τον ανταγωνισμό, κακό είναι να σε ρίχνει ψυχολογικά. Βλέπεις για παράδειγμα άλλες bloggers να κερδίζουν χρήματα από αυτό, να δέχονται συνέχεια δώρα από τις εταιρείες ή να έχουν χιλιάδες followers και ζηλεύεις, ζηλεύεις πολύ γιατί παρόλο που έχεις το blog σου αρκετό καιρό δεν έχεις την ίδια επιτυχία. Να σου πω κάτι; Δεν πειράζει! Το ταξίδι προς την επιτυχία για τον καθένα  μας είναι διαφορετικό. Μην ξεχνάς ότι δεν ξεκιναμε όλοι με τα ίδια εφόδια και τις ίδιες γνώσεις. Η συγκρίση είναι καλή μόνο όταν κερδίζεις κάτι θετικό από αυτή, σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να λειτουργήσει ως αντικίνητρο και να σε οδηγήσει στο να τα παρατήσεις. Εξάλλου, και εσύ ξέρεις ότι υπάρχουν αρκετά blogs εκεί έξω χωρίς αξιόλογο περιεχόμενο αλλά με πολλούς followers και άλλα με λίγους αλλά με υπέροχα άρθρα! Απλά συνεχίζουμε την δουλειά, όλα τα άλλα θα έρθουν! 

Κλείνωντας την σημερινή ανάρτηση, η απόφασή μου να ξεκινήσω αυτό εδώ το blog ήταν από τις καλύτερες αποφάσεις που έχω πάρει. Με κάνει τόσο χαρούμενη, άλλωστε η δημιουργία είναι χαρά! Βεβαίως και υπάρχουν δύσκολες ημέρες που με κάνουν να αναρωτιέμαι γιατί μπήκα σε όλη αυτή τη διαδικασία αλλά πιστέψτε με το αξίζει πραγματικά! Δεν θα το άλλαζα με τίποτα! 

Quote of the Day: Always go after your passion, live your dream life. If you have the courage to start you have the courage to finish!

Today, January 31st three years ago, I published my first post right here welcoming you to my tiny internet corner (you can find it here!). I remember that I was so scared of what everyone will think about me after reading my posts ... that for more than 6 months there was no photo of me nor an about me page! Deep inside me I so wanted to succeed, I had done my research, planned my steps carefully and even had found an amazing (back then) blog template ... all I had to do was to press the publish button ... and there's no turning back since then. 734 posts later I've learned so many things about blogging, SEO, coding, and branding that I can't believe it. It's just like I've opened a window to a new world.

The good, the bad and the ugly side of blogging: What 3 years of blogging have teached me - Ioanna's Notebook

I know that bloggers on their blog anniversary usually are sharing all positives and everything that they've learned but today I wanted to do something a little different. I have been blogging for 3 years and throughout my journey, I have gone through trial and error, have learned a lot about blogging and about myself. Today I want to be truthful and share the good, bad and ugly sides of blogging. Because we all know that blogging isn't all rainbows and butterflies, there's an ugly side to it, just like in everything else in life. 

THE GOOD

I’ll start off with the good side because I am a positive person! There are so many positive parts to blogging!

1. The Blogging Community

Never would I have thought that the blogging community would be so supportive, welcoming, and helpful! I have met so many amazing ladies thanks to blogging. And yes, the blogging community will welcome new bloggers with open arms. The best part is that you have the chance to talk with people from all around the world.


2. Doing what you love 

There is nothing more true than finding happiness through your passion. If you are doing what you love, then, of course, you will be happy! Blogging has really shown me that if I follow my passion and pursue it, I will be overall, happier! 

3. Patience is rewarded

It’s no secret that when it comes to blogging, patience is necessary. Unfortunately, page views don’t come overnight. It takes serious strategy and promoting to get those page views up. 

4. You can work from anywhere

One of my favorite things about blogging is that I can do it from anywhere. If you want to spend the day blogging in bed, you can! If you are traveling, it’s not an issue because you can blog on the go! Super convenient!

5. You can be your own boss

For anyone who doesn't like being controlled, this is the best part. Being able to be your own boss is the best part. You can decide your schedule, do whatever you want, write whatever you want.

6. Inspiring Others

I think one of my favorite parts of doing what I do is receiving messages from others telling me that I inspire them. Blogging is so rewarding! I have always wanted to inspire others, and to know that I am makes blogging worth it. That’s motivation in itself.

The good, the bad and the ugly side of blogging: What 3 years of blogging have teached me - Ioanna's Notebook

THE BAD & THE UGLY

As I've told you before, not everything is rainbows and butterflies. There are some bad and ugly sides of blogging. I am going to be honest with you. I’m not going to sugar coat a thing! Just know that NONE of this is meant to be offensive. It’s just what I have seen, learned, and experienced throughout my journey so far.

1. Not everyone will support you

It’s unfortunate but it might happen…I have had family members that didn’t really show any support and same with some friends. And they probably never will and that’s okay. To them, I may come off as weird…materialistic…addicted to social media…etc. It’s a different world and while blogging is much bigger than what it was a few years ago, some people won’t ever understand why I do it. That’s why the blogging community is so important to me because we can all relate and support one another when those close to us don’t.

2. It’s a lot of work 

Imagine being a web designer, writer, brand consultant, social media manager, photographer, editor all in one?! And guess what…I learn it all myself and do it all myself most of time. Oh and not get me started on all those sleepless nights. If you are trying to turn your blog into a successful career, then you know this struggle all too well. I stay up late trying to get my newest blog post ready or sometimes instead of sleeping I'm worrying about what I'm going to write next! That’s because we are obsessed with our passion. 

3. Slow & Steady

It’s actually extremely difficult to grow your social media and blog subscribers! It’s so easy to get discouraged because you may be constantly comparing your growth to other bloggers and the following comes so slowly, but if you continue to put out quality content, the followers will come!

4. Mean people

You will definitely encounter some jerks at some point during your blogging career. Whether it just be someone who is jealous of your success and wants to make you feel like crap or someone who accuses you of something that’s not true. Whatever the case may be, you will have someone negative trying to stop you from continuing your journey. Don't let it happen. Ignore the hateful comments, the rude opinions, and the discouraging words. You have to have thick skin for this, people feel really comfortable trashing you behind a screen. You know your worth!!!! If you have to, block the negative people!


5. Feeling of Alone 

Blogging can be very lonely. Especially if you don’t have any friends who are bloggers. Since blogging is usually a work from home job, it’s important to switch up your scenery as often as possible! Maybe one day take your blogging to a coffee shop or outside. Try and find other bloggers that are nearby and make some friends! Blogger friends are the best kind of friends! You will also feel stressed out especially in the beginning because blogging is A LOT of work. It’s more than just writing and posting. It’s hours upon hours of work! It’s tough, especially if you are a parent or have a full time/part time job too! Giving yourself breaks is important.

6. Even when you put in so much work, it feels like it's not enough 

I know you can probably relate…You put so much time and energy into your blog and feel like it’s going absolutely nowhere … Maybe you aren’t getting as many page views as you would like or maybe no one is engaging with your blog post. But guess what ... someone is out there reading your content, and you are inspiring someone! Even if it’s just one person… That’s still amazing that you are able to impact someone else’s life through your writing. Don’t ever think otherwise. It’s so easy to feel like a failure when you are trying to become a “successful” blogger, but just know that your stats don’t define you! You could have little to no blog views and have amazing content. It’s all about strategizing and getting people to notice your amazing content! 

7. No all the other bloggers are supportive 

As I said before the blogging community is really sweet and supportive for the most part, but a lot of it feels like competition rather than community. And I get it, we are all trying to grow our numbers, etc. So what do I notice? I notice that other bloggers are less likely to support and follow back on social media etc. unless they have something to gain out of it. A lot of bloggers will play the follow/unfollow game because they care a lot about their numbers and need to keep their followers/following ratio low. But it's so disheartening, especially when a blogger with a huge following follows me and then I go and follow them back to realize they unfollowed me right after. That is so lame. So what have I learned through this? I learned that not every blogger wants to help other bloggers succeed, it’s more of a competition opposed to community. I learned that engaging with those on social media who aren't bloggers helps to grow the following a bit more because they aren’t focused on the numbers game and they will actually want to read your content more than another blogger would. I also learned that I really don’t care as much about my numbers as I used to. Instead, I would rather focus on creating quality content. Of course, not all bloggers are like this, there are a ton of sincere, genuine, kind, and supportive bloggers out there who are willing to share their knowledge, contacts, even invite you to press events and be your mentor in general. 

8. Free Time is gone 

Whenever you aren’t working, you will be blogging. Your free time is basically gone. However, for me I don’t mind it too much. Why? Because I love blogging, so when I am working on a blog post it doesn’t feel as if my free time is “gone” but more like, I am spending my “free time” doing something I love. If you love to blog and write, then this won’t be much of an issue. But keep in mind that it's extremely hard to find time to blog especially if you have a full-time job or if you have children.

9. Comparing

It’s no doubt that when you are trying to become a successful blogger, there will be times you find yourself comparing your success to someone else’s. This is the worst thing you could do to yourself and your blogging journey but I'm guilty of doing it. You see that other bloggers are making money blogging, receive tons of free products or have tons of followers and their engagement is rocking. And just like that, you become upset (and jealous) because you have had your blog for a while now but you aren’t even close to their success. Guess what, it's fine! Everyone’s success comes at different times. Your journey may be longer or shorter than someone else’s. You have to stop comparing your success because if you do, you will just begin to become depressed and unmotivated thinking that you aren’t where you should be, when in fact you are exactly where you need to be at this moment. What works for one person might not work for the other. Just because you don’t have hundreds and thousands of subscribers, doesn’t mean that your content is bad! There are blogs out there who have thousands of subscribers and their content isn’t that great and blogs with amazing content but little subscribers! Just keep putting out your best content and worry about the audience you do have! The rest will follow.

All in all, I am so happy that I decided to start a blog. It’s been so much fun and very rewarding! Yes, there are bad days or days where I feel exhausted and I question myself if there's a point to continue blogging but doing what I love makes it all worth it! I wouldn’t change a thing! Even though the bad and the ugly, the good keeps me motivated.

Quote of the Day: Always go after your passion, live your dream life. If you have the courage to start you have the courage to finish!

The good, the bad and the ugly side of blogging: What 3 years of blogging have teached me - Ioanna's Notebook


You Might Also Like

10 σχόλια

 1. Γεια σου, Ιωάννα!
  Είμαι μόλις 4 μήνες στον κόσμο του blogging αλλά βρήκα οικεία πολλά από αυτά που γράφεις! Κυρίως το ότι δε θα σε καταλάβουν όλοι και θα λένε ότι απλώς είσαι κολλημένη με τα social media! Από τα θετικά, ταυτίζομαι με το ότι εκφράζεις το πάθος σου. Είναι τόσο ωραίο να έχεις ένα χώρο όπου μιλάς για όσα σε ενδιαφέρουν και βρίσκεις κι άλλους που τους ενδιαφέρουν τα ίδια!
  Πιστεύω ότι σε 3 χρόνια θα πω κι εγώ το ίδιο, ότι η απόφαση για blogging είναι από τις καλύτερες που πήρα ποτέ! Χρόνια πολλά στο blog σου με πολλές εμπνεύσεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλωσόρισες στο blogging Μαρία! Είναι ένας υπέροχος, μαγικός χώρος. Το αγαπώ πολύ, εάν ποτέ χρειαστείς οτιδήποτε μην διστάσεις, είμαι στη διάθεσή σου.
   Φιλιά πολλά!

   Διαγραφή
 2. Μου άρεσε πολύ η ανάρτησή σου και βρήκα άπειρες αλήθειες με τις οποίες ταυτίστηκα υπερβολικά πολύ! Εγώ θα κλείσω τα 3 χρόνια τον Σεπτέμβρη 2018 και πράγματι όσα έχεις γράψει τα έχω βιώσει, τα έχω κατανοήσει και φυσικά ασπάζομαι το τελευταίο σου quote "Always go after your passion, live your dream life. If you have the courage to start you have the courage to finish!" Να τα εκατοστήσεις λοιπόν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μαίρη μου σε ευχαριστώ! Νομίζω ότι λίγο-πολύ όλες (και όλοι) αντιμετωπίζουμε τις ίδιες αγωνίες για το blog μας. Μπορεί το blogging να είναι απαιτητικό αλλά τα συναισθήματα που σου χαρίζει δεν περιγράφονται!

   Διαγραφή
 3. Χρόνια πολλα και εύχομαι να έχεις μονο ομορφες στιγμές να μοιραζεσαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γεια σου Ιωάννα μου! Χρόνια πολλά και δημιουργικά στο διαδικτυακό σου σπιτάκι! Μόνο όμορφες και χαρούμενες στιγμές θα σου ευχηθώ εγώ και...keep Blogging!!! Χάρηκα που σε γνώρισα χθες στην κοπή της πίτας μας😍το δωράκι σου το λάτρεψα! 😙😙😙

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία μου! Χάρηκα τόσο πολύ που σε γνώρισα! Νομίζω ότι το δωράκι μου σου ταιριάζει τέλεια, χάρηκα τόσο πολύ που σου άρεσε, καλοφόρετα! Keep blogging!!

   Διαγραφή
 5. Χρόνια πολλά στο blogoσπιτκάκι σου! Εύχομαι πολλά πολλά ακόμα δημιουργικά χρόνια με μόνο καλά στοιχεία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

myTaste.gr