Για brunch στο Estrella Athens | Ioanna's Notebook

(scroll down for English)

Σήμερα σκέφτηκα να ξεκινήσουμε κάτι νέο. Μια νέα ενότητα με διάφορα reviews για όλα τα ενδιαφέροντα που κατά καιρούς κάνουμε και βλέπουμε. Δείτε το σαν μια φιλική κουβέντα για το τι μου αρέσει και τι όχι και φυσικά περιμένω τα σχόλια και τις προτάσεις σας για ότι συμβαίνει στην πόλη και σας αρέσει (ή όχι). 
Για την πρώτη ανάρτηση αυτής της νέας ενότητας, διάλεξα να ξεκινήσω με το Estrella Athens, ένα πολλά υποσχόμενο μοντέρνο εστιατόριο που ήρθε από την Θεσσαλονίκη για να ταράξει τα νερά της Αθήνας (αλλά και τόσο άλλων πόλεων) και που αγαπώ πολύ. Η αλήθεια είναι ότι η νέα τάση του πρωινού-brunch μου αρέσει πολύ. Δεν σας κρύβω ότι πάντα ζήλευα στις ταινίες αυτά τα γραφικά αμερικάνικα dinners που σέρβιραν καφέ και πρωϊνό. Πάντα αναρωτιόμουν πως δεν το έχει σκεφθεί κανείς να δημιουργήσει κάτι αντίστοιχο εδώ στην Ελλάδα. 
Στο Estrella (προφέρεται “εστρέγια” γιατί είναι λέξη ισπανική που σημαίνει αστέρι, κι όχι “εστρέλα”) λοιπόν πήγαμε με τον Ηλία για πρωϊνό-brunch ένα καλοκαιρινό πρωινό Τετάρτης. Επίτηδες διαλέξαμε καθημερινή, πρώτον για να έχουν πάει τα παιδιά σχολείο (όσοι είστε γονείς, καταλαβαίνετε!) και δεύτερον γιατί όσα Σαββατοκύριακα είχαμε δοκιμάσει να περάσουμε γίνονταν το έλα να δεις καθώς δεν γίνονται τηλεφωνικές κρατήσεις. Δεν θα σου πω ψέματα, την πολιτική των μη κρατήσεων σε μαγαζιά που σερβίρουν φαγητό δεν την καταλαβαίνω. Βέβαια, η πρώτη “μπόρα” έχει περάσει (εκεί να δείτε ουρές!) και το μαγαζί έχει “στρώσει”. Πάντως φρόντισε να έχεις και μία εναλλακτική λύση στο μυαλό σου σε περίπτωση μεγάλης αναμονής.

Για brunch στο Estrella Athens | Ioanna's Notebook

Ο χώρος 

Ο χώρος είναι στενόμακρος, αρκετά λιτός αλλά και προσεγμένος και μπορεί να φιλοξενήσει αρκετό κόσμο. Η διακόσμηση απλή, με ενδιαφέρουσες πινελιές, καλόγουστη ξύλινη σκάλα, φίνα ξύλινα τραπέζια διαφόρων διαστάσεων, εντυπωσιακή ανοιχτή κουζίνα δίπλα στην είσοδο. Το μόνο που ίσως σας λείψει είναι ο ήλιος, ειδικά αν δεν καθίσετε κοντά στην είσοδο ή έξω. 
Στον εξωτερικό χώρο υπάρχουν γύρω στα πέντε-έξι τραπέζια, τα οποία είναι κατάλληλα για τους καπνιστές ή για εκείνους που αρέσκονται στο χάζι. Εμείς τακτοποιηθήκαμε σε ένα τραπεζάκι στο πλακόστρωτο (γιατί έξω κάθονταν όλοι). Να σημειώσω ότι η εξυπηρέτηση ήταν αρκετά καλή και γρήγορη. Τα σουπλά των τραπεζιών είναι καλλιτεχνικά και η πρωτοτυπία τους μας εξέπληξε. Το νερό έρχεται σε χαριτωμένο μπουκάλι με την επωνυμία του καταστήματος και τα σερβίτσια του φαγητού, είναι κομψά με όμορφα, ζωηρά χρώματα ενώ τα βαριά κρυστάλλινα ποτήρια δίνουν μια κάποια νότα πολυτέλειας. 

Για brunch στο Estrella Athens | Ioanna's Notebook

Το Μενού 

Το Estrella αποτελεί πρακτικά έναν all day χώρο για φαγητό με επιλογές για πρωινό, brunch και σνακ. Το μενού του λοιπόν μπορεί να χωριστεί σε τρεις κατηγορίες:

– Αλμυρά: Υπάρχουν αρκετές επιλογές πιάτων χωρίς όμως ιδιαίτερη ποικιλία συνδυασμών. Το concept αφορά σε επιλογή από διάφορους τύπους ψωμιού/ζύμης που λειτουργούν ως βάση του πιάτου, όπως bagel, muffin, pancakes, ψωμί τύπου τοστ ή τύπου κουλούρι Θεσσαλονίκης, τα οποία ντύνονται με αυγά, τυρί, κάποιο αλλαντικό ή σολομό, μαγιονέζα και ενδεχομένως με μερικές μικροδιαφοροποιήσεις σε κάποιες περιπτώσεις. 
– Γλυκά:  Pancakes, muffins και το διάσημο μπουγατσάν σε διάφορες παραλλαγές και με δυνατότητα προσθήκης επιπλέον υλικών ή παγωτού. 
– Κλασσικές επιλογές από σαλάτες και κυρίως πιάτα με έξυπνες πινελιές, όπως πειραγμένη καρμπονάρα με λουκάνικο, noodles με γαρίδες και ταχίνι κλπ. 

Για brunch στο Estrella Athens | Ioanna's Notebook

Εμείς παραγγείλαμε ζεστό ψωμί με βούτυρο μαύρης τρούφας, αυγά στους 64οC, τυρί κρέμα, σαλάτα εποχής. Ο Ηλίας προτίμησε την επιλογή του ζαμπόν ενώ εγώ καπνιστό σολομό (6€ έκαστο). Έρχεται ένα στρογγυλό ανοιχτό ψωμάκι τύπου μπέργκερ, ελαφρώς ψημένο με βούτυρο τρούφας. Το άρωμα και η γεύση της τρούφας ευτυχώς για εμένα ήταν όσο διακριτικά έπρεπε. Πάνω σε κάθε ψωμάκι υπήρχε από ένα αυγό, μπόλικες φέτες από καπνιστό ζαμπόν / σολομό στο πλάι, αρκετή ποσότητα κρέμα τυριού και μωβ μαγιονέζα παντζάρι, η οποία συμπεριλαμβάνετε σε πολλά πιάτα τους και αρκετή πράσινη ανάμεικτη σαλάτα με μια ελαφριά βινεγκρέτ. Νόστιμο πιάτο, ότι πρέπει για να ξεκινήσεις την ημέρα σου. Μια κλασική, εξαιρετική επιλογή. 

Σερβίρονται επίσης και εντυπωσιακά smoothies και οι γνωστοί καφέδες. Εμείς, καθότι πρωί προτιμήσαμε να συνοδέψουμε τα αυγά μας με τον απαραίτητο καφέ. 

Για brunch στο Estrella Athens | Ioanna's Notebook

Η αλήθεια είναι ότι δυσκολευτήκαμε πολύ να επιλέξουμε από το μενού. Το καλό είναι ότι μια ματιά στα διπλανά τραπέζια, κάνει την επιλογή πιο εύκολη. Την επόμενη φορά (γιατί θα ξαναπάω σίγουρα!) θα δοκιμάσω είτε μια Breakfast pizza με ζύμη από κουλούρι Θεσσαλονίκης είτε Popover. Από τα γλυκά πιάτα αυτό που πραγματικά μου κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν, εκτός από το περιβόητο Μπουγατσάν (μίξη κρουασάν, μπουγάτσας και κρέμας) τα Pancakes με φρούτα του δάσους και σοκολάτα υγείας.

Για brunch στο Estrella Athens | Ioanna's Notebook

Αυτό που πραγματικά λατρεύω στο Estrella είναι ότι ακόμα και το πιο απλό πιάτο μεταμορφώνεται σε πραγματικό στολίδι, χάρμα οφθαλμών!! Οι μερίδες εκτός από πλούσιες είναι και εντυπωσιακές σε εμφάνιση. Δεν είναι τυχαίο ότι ολόκληροος ο λογαριασμός του στο Instagram είναι food porn

Οι τιμές 

Βλέποντας τις τιμές καταλαβαίνει κανείς ότι οι υπεύθυνοι όχι μόνο επένδυσαν σωστά αλλά διαθέτουν και την ευστροφία να μπορούν να αποσβέσουν την επένδυσή τους τόσο με την καλή τιμολογιακή πολιτική τους όσο και με τον σεβασμό στον πελάτη, που δυστυχώς σπανίζει στις μέρες μας. Μια επίσκεψη στο Estrella δεν θα σας κοστίσει παραπάνω από 10,00€/άτομο.

Για brunch στο Estrella Athens | Ioanna's Notebook

Τελικό Συμπέρασμα

Αν και το μενού μπορεί να χαρακτηρισθεί κάλλιστα ως παχυντικό (με μικρές εξαιρέσεις βέβαια), οι εντυπώσεις μας είναι θετικότατες και σίγουρα προτείνετε για όλες τις ώρες της ημέρας, καθώς στο μενού του Estrella όλοι μπορούν να βρουν κάτι θελκτικό, είτε σε αλμυρή είτε σε γλυκιά γεύση. Θεωρώ ότι είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από τα συνηθισμένα street foods τόσο του κέντρο όσο και των πέριξ. Στα θετικά η γρήγορη εξυπηρέτηση, οι καλές τιμές, η πρωτοτυπία στο μενού του και φυσικά το “φαίνεσθαι” των πιάτων που εντυπωσιάζει πρώτα το μάτι και μετά τις υπόλοιπες αισθήσεις. Στα αρνητικά, το γεγονός ότι δεν γίνονται τηλεφωνικές κρατήσεις.


Βαθμολογία

Κάποτε είχα ακούσει την ατάκα ότι “όποιος ξέρει να μαγειρεύει, ξέρει και να τρώει καλά”. Εμείς απολαύσαμε το φαγητό το Estrella με το παραπάνω γι’ αυτό θα του χαρίσω το βαθμό 9/10. Ο λόγος που δεν βάζω 10 είναι ότι πάντα και παντού υπάρχει περιθώριο βελτίωσης!

Μέχρι την επόμενη φορά, σας φιλώ!
Εσείς έχετε επισκεφθεί το Estrella, ποια η γνώμη σας;

ESTRELLA ATHENS  
Ρόμβης 24Α, Μοναστηράκι
Tηλ: 2103218000
Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

Write A Comment