Το Φθινόπωρο είναι εδώ για τα καλά, οπότε ήρθε η ώρα για συμμάζεμα και τακτοποίηση. Τώρα λοιπόν που αναγκαστικά όλοι θα “κάνουμε ντουλάπες” είναι μια καλή ευκαιρία να γίνει και ένα καλό ξεκαθάρισμα. Γιατί και καλύτερα θα νιώσετε αλλά και περισσότερο χώρο θα αποκτήσετε. “Πιάστε” τα δωμάτια με τη σειρά και ξεφορτωθείτε οτιδήποτε περιττό. Πράγματα που δεν έχετε χρησιμοποιήσει όλο αυτόν τον καιρό και δεν πρόκειται να χρειαστείτε ποτέ. Παρακάτω θα βρείτε μια μικρή λίστα με 20 πράγματα που πρέπει να ξεφορτωθείτε αυτό το Φθινόπωρο.

1| Ντουλάπα

20 Πράγματα που πρέπει να ξεφορτωθείτε αυτό το Φθινόπωρο. Πράγματα που  δεν έχετε χρησιμοποιήσει και δεν πρόκειται να χρειαστείτε ποτέ.
  1. Όλα τα μαγιό που δεν φορέσατε αυτό το καλοκαίρι και δεν σκοπεύετε να φορέσετε ούτε το επόμενο, είτε γιατί έχουν χαλάσει είτε γιατί δεν σας κάνουν πια.
  2. Οποιοδήποτε καλοκαιρινό ρούχο δεν φορέσατε, είτε γιατί δεν σας άρεσε πια, είτε γιατί δεν το αισθανόσασταν καλά επάνω σας.
  3. Ομοίως και για όλα τα καλοκαιρινά παπούτσια.
  4. Γενικά δεν πρέπει να κρατήσετε (γιατί σας πιάνουν και πολύτιμο χώρο) οτιδήποτε σε ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ (συμπεριλαμβανομένου και των γυαλιών ηλίου) που έχουν χαλάσει και δεν “παίρνουν” επισκευή.
  5. Κοσμήματα που έχουν κλείσει τον κύκλο ζωής τους.

2| Προϊόντα ομορφιάς

  1. Προϊόντα μακιγιάζ που είτε έχουν λήξει, είτε δεν σας ταιριάζουν χρωματικά.
  2. Χρησιμοποιημένα αντιηλιακά προϊόντα από το προηγούμενο καλοκαίρι.
  3. Προϊόντα περιποίησης σώματος και μαλλιών, τα οποία δεν έχετε σκοπό να τελειώσετε, καθώς πολύ απλά δεν κάλυψαν τις ανάγκες σας.
  4. Παλιά βερνίκια νυχιών.

3| Κουζίνα

Η interior designer Σίσσυ Φειδά προτείνει τα decor trends για το 2020
  1. Μπαχαρικά και μυρωδικά που έχετε στο ντουλάπι σας για περισσότερο από 1 χρόνο.
  2. Διάφορα έτοιμα, μαγειρεμένα φαγητά που έχετε κρατήσει στην κατάψυξη για περισσότερο από 3 μήνες.
  3. Όλες τις πλαστικές σακκούλες από ψώνια, που σίγουρα έχετε κάπου καταχωνιασμένες και πάντα ξεχνάτε να παίρνετε μαζί σας στα ψώνια.
  4. Τάπερ και άλλα βαζάκια, χωρίς καπάκι. Αν δεν τα αξιοποιήσατε μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνετε τώρα!
  5. Εργαλεία κουζίνας που πια δεν είναι χρήσιμα.

4| Διάφορα

Η interior designer Σίσσυ Φειδά μοιράζεται μαζί μας μερικά απλά tips για να ανέβει η διάθεσή μας και εν όψη καλοκαιριού
  1. Παιδικά ρούχα και παπούτσια που δεν θα κάνουν στα παιδιά το επόμενο καλοκαίρι.
  2. Παιδικά βιβλία και παιχνίδια, που πλέον δεν κάνουν για την ηλικία των παιδιών σας.
  3. Φθαρμένες πετσέτες θαλάσσης, παρεό και λοιπός κατεστραμμένος καλοκαιρινός εξοπλισμός.
  4. Παλιά περιοδικά, που έχετε διαβάσει και απλά σας πιάνουν χώρο. Το ίδιο ισχύει και για λογαριασμους, σκόρπια χαρτιά κλπ.
  5. Ληγμένα φάρμακα και παραφαρμακευτικά προϊόντα (φροντίστε να τα παραδώσετε στο φαρμακείο σας για καταστροφή, για κανέναν λόγο μην τα πετάξετε στα σκουπίδια).
  6. Παλιά, φθαρμένα σεντόνια και οικιακά υφάσματα.
Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

Write A Comment