2-Ingredient Caramel Ice Cream Recipe - Ioanna's Notebook

(scroll down for English)

Ένα γλυκό που δεν λείπει σχεδόν ποτέ από το ψυγείο μας, ανεξαρτήτου εποχής είναι το παγωτό. Είναι ότι πρέπει για τις μεταμεσονύχτιες λυγούρες αλλά ας μην γελιώμαστε … σε βγάζει ασπροπρόσωπη και σε περίπτωση που έχεις απόβλεπτους επισκέπτες. Είτε μόνο του με κάποιο σιροπάκι είτε πάνω σε βάφλα είναι ότι πρέπει. Όταν μιλάω βέβαια για παγωτό, εννοώ σπιτικό. Από τότε που ανακάλυψα πως να το φτιάχνω μόνη μου χωρίς παγωτομηχανή (πρέπει να δοκιμάσετε την συνταγή μου για παγωτό βανίλια), έχω επιδοθεί σε μια σειρά από πειραματισμούς. 
Τελευταία μου εμμονή το παγωτό καραμέλα και μάλιστα με 2 μόνο υλικά, εύκολα και απλά, πάντα χωρίς παγωτομηχανή.

2-Ingredient Caramel Ice Cream Recipe - Ioanna's Notebook

 Εκτυπώστε τη συνταγή

ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΗ
Περίπου 1 λίτρο 
Προετοιμασία: 5 λεπτά – Αναμονή: 6 ώρες (το λιγότερο)
ΥΛΙΚΑ
350 γρ. κρέμα γάλακτος 
2 κουτιά dulce de leche 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το 1 κουτί dulce de leche. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για περίπου 1 λεπτό, μέχρι το μείγμα να αρχίζει να πήζει. Στη συνέχεια δυναμώνουμε την ταχύτητα (μέτρια προς δυνατή) και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-5 λεπτά. 
Αδειάζουμε την μισή ποσότητα του μείγματος σε ένα μπολ με καπάκι κατάλληλο για κατάψυξη και ρίχνουμε το δεύτερο dulce de leche σε κουταλιές. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα παγωτού, σκεπάζουμε και βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει (περίπου 6 ώρες).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ioanna's Notebook - Homemade vanilla ice cream without an ice cream maker

Ice cream is the only dessert you are definitely going to find in our freezer, no matter the season. It’s perfect to satisfy your sweet tooth cravings in the middle of the night (guilty) and also it’s perfect when unexpected guests drop by. Serve it plain or with a syrup or on a waffle and you are done. Oh! when I’m talking about ice cream, I mean homemade ice cream. Ever since I discovered a way to make the most delicious homemade ice cream without a maker, there’s no turning back. 
My latest experiment is a two-ingredient caramel ice cream. Super easy and simple recipe and best of all it doesn’t require an ice cream maker. Try it and let me know your thoughts on this recipe.

Two-ingredient caramel (dulce de leche) ice cream! All you need are two ingredients to make the richest, silkiest caramel ice cream without an ice cream maker. | Ioanna's Notebook

 Print the recipe

2-INGREDIENT CARAMEL ICE CREAM 
Makes about 1lt
Preparation: 5 minutes – Waiting: 6 hours (at least)
INGREDIENTS
350 gr. heavy cream
2 cans Dulce de leche
DIRECTIONS 
In a large bowl combine heavy cream and 1 can Dulce de leche. Using a mixer at low speed, beat the mixture for about 1-2 minutes until mixture starts to thicken. Increase speed to medium and continue to beat for 3-5 minutes. 
Transfer half of the mixture into a freezer-safe container with a lid and pour in the second Dulce de leche can, using a spoon. Cover with the remaining mixture and freeze for at least 6 hours or overnight.

Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

2 Comments

Write A Comment