Κάθε λίγο και λιγάκι όλο και κάποιο κομμάτι μπαγιάτικου ψωμιού θα βρεθεί στην ψωμιέρα μου. Όμως ξέρουμε όλοι ότι στην κουζίνα τίποτα δεν πάει χαμένο. Συνήθως το βάζω στην κατάψυξη για όταν χρειαστεί να φτιάξω κεφτεδάκια και μπιφτέκια. Άλλες φορές το ανακυκλώνω και το μετατρέπω σε σπιτικά κρουτόν. Μπορεί βέβαια στα σουπερ μάρκετ να βρίσκουμε υπέροχα κρουτόν αλλά κανένα δεν συγκρίνεται με τα σπιτικά. Είναι νόστιμα και μπορούμε να τα αρωματίσουμε με ότι μας αρέσει. Τα δικά μου αγαπημένα είναι τα σπιτικά κρουτόν με σκορδο και μπόλικη ρίγανη από το χωριό. Αυτά τα σπιτικά κρουτόν ταιριάζουν υπέροχα με πράσινη σαλάτα αλλλά και με τις χειμωνιάτικες σούπες.

Σπιτικά κρουτόν σκόρδου

6 Άτομα

Προετοιμασία: 5 λεπτά – Ψήσιμο: 15 λεπτά

Υλικά

  • 1 φρατζόλα μπαγιάτικο ψωμί
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες (ή λιωμένες)
  • 2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.γλ. ρίγανη ξερή
Ανακυκλώνουμε το μπαγιάτικο ψωμί και φτιάχνουμε αρωματικά σπιτικά κρουτόν σκόρδου με ελαιόλαδο και ρίγανη, ιδανικά για σαλάτες και σούπες.

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  2. Κόβετε το ψωμί σε μικρούς κύβους ή μπουκίτσες και το απλώνετε στη λαμαρίνα. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε με τα χέρια να καλυφθούν καλά.
  3. Ψήνουμε τα σπιτικά κρουτόν για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  4. Αποσύρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα σερβίρουμε. Αν σας περισσέψουν μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο αφού κρυώσουν καλά.
Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

Write A Comment