Κάθε εβδομάδα μοιράζομαι μαζί σας ένα μενού, προσεγμένο και υγιεινό, διαλέγοντας αγαπημένες συνταγές για κυρίως πιάτα που καλύπτουν (εύχομαι) όλες τις ανάγκες και όλους τους ουρανίσκους! Σκοπός μου είναι να σας προσφέρω τόσο ένα έτοιμο μενού για τα μαγειρέματα της εβδομάδας όσο και να σας δώσω μερικές ιδέες για να φτιάξετε το εβδομαδιαίο μενού που ταιριάζει και εσάς και στις ανάγκες σας. Απλά κάντε κλικ στον τίτλο της συνταγής και θα κατευθυνθείτε στην αντίστοιχη ανάρτηση. Προσωπικά αγαπώ πολύ να ανακαλύπτω συνταγές από όλο τον κόσμο και έτσι θα βρείτε αρκετές συνταγές στην αγγλική γλώσσα. Και μην ξεχνάτε … παρθενογέννηση στη μαγειρική δεν υπάρχει!

Τι να μαγειρέψω; Το μενού της εβδομάδας #44

Πριν ξεκινήσουμε, μας δούμε πως σχεδιάζω το μενού της εβδομάδας. Αρχικά να τονίσω ότι ως μαγείρισσα είμαι πολύ τυχερή διότι όλοι τρώμε “τα πάντα”. Ελάχιστα είναι τα φαγητά που δεν μας αρέσουν. Επίσης είμαστε “ανοιχτοί” οικογενειακώς σε νέες γεύσεις και νέες συνταγές, συνεπώς επιδιώκω να υπάρχει πάντα κάτι νέο στο μενού μας για ποικιλία. Το μενού μου προσαρμόζεται ανάλογα με την εποχή αλλά και τα διαθέσιμα προϊόντα.

Διαβάστε επίσης: Τα φρούτα και λαχανικά του Μαίου

Σε γενικές γραμμές η εβδομάδα μας έχει ως εξής:

  • Δευτέρα τρώμε λαδερά ή όσπρια.
  • Τρίτη τρώμε Διεθνή Κουζίνα.
  • Τετάρτη τρώμε ζυμαρικά.
  • Πέμπτη τρώμε κρέας.
  • Παρασκευή τρώμε κάτι γρήγορο.
  • Σάββατο τρώμε θαλασσινά.
  • Κυριακή τρώμε κάτι “ιδιαίτερο”.
  • Επίσης, στο μενού υπάρχουν διάφορες συνταγές για πρωινό, συνοδευτικά, σαλάτες, ροφήματα καθώς και το γλυκό της εβδομάδας.

Κάθε Παρασκευή πρωί λοιπόν θα βρίσκεται εδώ το εβδομαδιαίο μενού ώστε να προγραμματίζετε εγκαίρως τα ψώνια της εβδομάδας. Καλά μαγειρέματα!

Εβδομάδα #44

ΔΕΥΤΕΡΑ

Σαλάτα με ρύζι και Μαυρομάτικα Φασόλια

ΤΡΙΤΗ

Κοτόπουλο Kung Pao

Baked kung Pao Chicken

ΤΕΤΑΡΤΗ

Εύκολα Λαζάνια στην Κατσαρόλα

Easy One Pot Lasagna - The easiest 30-min lasagna made in a single pot - no boiling, no layering, nothing - the pasta gets cooked right in the pan!

ΠΕΜΠΤΗ

Κοτόπουλο σε Λευκή Σάλτσα, Μυρωδικά και Μανιτάρια

Creamy Garlic Herb Mushroom Chicken

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Tacos με Χαλούμι

ΣΑΒΒΑΤΟ

Γαρίδες Σαγανάκι με Φέτα

ΚΥΡΙΑΚΗ

Αρνίσιο μπούτι στο φούρνο με πατάτες

ΠΡΩΙΝΟ

Μπάρες Βρώμης με Μέλι και Ξερά Φρούτα

ΡΟΦΗΜΑ

Λεμονάδα με Φράουλες και Βασιλικό

Strawberry Basil Lemonade:

ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Τερίνα με Γιαούρτι και Φράουλες

ΚΕΡΑΣΜΑ

Παγωμένες Μπανάνες με Επικάλυψη Σοκολάτας

Καλό Σαββατοκύριακο!

Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

Write A Comment