το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι,
ρίχνουμε 3-4 σπόρους καλαμποκιού στην κατσαρόλα και σκεπάζουμε με το
καπάκι. Όταν σκάσουν τα λίγα σποράκια που βάλαμε αρχικά, προσθέτουμε και
τα υπόλοιπα φροντίζοντας να απλωθούν σε 1 στρώση στον πάτο της
κατσαρόλας. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη
φωτιά. Μετράμε μέχρι το 30! (με αυτόν τον τρόπο πρώτα ζεσταίνεται το
λάδι, ενώ στη συνέχεια η αναμονή των 30 δευτερολέπτων φέρνει όλους τους
σπόρους στη σωστή θερμοκρασία, ώστε όταν τα επαναφέρουμε στη φωτιά να
σκάσουν όλα μαζί ταυτόχρονα και να μη μείνει κανένα πίσω). Μόλις
τελειώσουμε με το μέτρημα, βάζουμε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά και οι
σπόροι καλαμποκιού θα αρχίσουν να σκάνε. Μόλις αρχίσουν να σκάνε,
κουνάμε απαλά την κατσαρόλα μπρος-πίσω πάνω στο μάτι της κουζίνας (για
να αποφύγουμε τη δημιουργία ατμού, η οποία θα κάνει το popcorn λιγότερο
τραγανό, αφήνουμε λίγο ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας). Όταν αραιώσουν
τα σκασίματα, απομακρύνουμε από τη φωτιά, ξεσκεπάζουμε και ρίχνουμε το
popcorn μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Για να αποκτήσει το popcorn το
χαρακτηριστικό άρωμα βουτύρου, αφού το βγάλουμε από την καυτή κατσαρόλα
ρίχνουμε μέσα το βούτυρο να λιώσει. Μόλις λιώσει, το ρίχνουμε πάνω από
το popcorn, ανακατεύουμε καλά, αλατίζουμε και αυτό ήταν! Το popcorn μας
είναι έτοιμο!
#2. POPCORN ΣΕ ΧΑΡΤΙΝΗ ΣΑΚΚΟΥΛΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ
Βάλτε 1/4 φλ. σπόρους καλαμποκιού στον πάτο από ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων (εάν έχετε pyrex με καπάκι είναι ιδανικό). Καλύψτε με ένα πιάτο κατάλληλο για μικροκύματα το οποίο θα καλύπτει καλά το μπολ και θα προεξέχει από το χείλος του. Ζεστάνετε για περίπου 2 λεπτά & 45 δεύτερα. Να είστε πολύ προσεκτικοί διότι μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία το μπολ και το πιάτο θα είναι πάρα πολύ ζεστά και θα χρειαστεί να χρησιμοποιήστε μια πιάστρα. Αφαιρέστε αμέσως το πιάτο για να αποφύγετε τη δημιουργία ατμού. Σε περίπτωση που μερικοί σπόροι δεν σκάσουν, επαναλαμβάνετε τη διαδικασία ξανά.
1.
Μπορείτε να αρωματίσετε το popcorn όπως προτιμάτε. Δοκιμάστε το με καπνιστή πάπρικα, πιπέρι
καγιέν, τσίλι, κύμινο, τριμμένη παρμεζάνα ακόμα και με
λιωμένη σοκολάτα.
2. Σε περίπτωση που έχει περισσέψει popcorn μην το πετάξετε. Απλά απλώστε το σε μια λαμαρίνα και βάλτε το στον φούρνο στους 200oC για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί εξ’ ολοκλήρου. Απλά φροντίστε να το ελέγχετε συνεχώς για να μην αρπάξει. Μόλις ζεσταθεί και γίνει τραγανό ξανά, ρίξτε από πάνω λίγο φρεσκολιωμένο βούτυρο και αλάτι και σερβίρετε.
Since yesterday’s post was all about tv series, a homemade popcorn recipe was appropriate for today. As a matter of fact I have 3 recipes for homemade popcorn for you to choose so you never have to buy popcorn again, unless you are at the movies!
#2. MICROWAVE POPCORN USING A PAPER BAG
1. You can flavor your popcorn any way you want. Try it with smoked paprika, pepper, chili, cumin, grated Parmesan cheese or even melted chocolate.
2. You can refresh leftover popcorn by tossing it in the oven to
warm it up and re-crisp it. Simply spread it out in an even layer on a
baking sheet and place it in the oven at 200oC for about five minutes, until
it’s warmed through. Just keep in mind to check it frequently so
it doesn’t begin to burn. Once warmed and crisp again, pour it into a
bowl and finish it with a fresh
drizzle of melted butter some salt.