Μια από τις αγαπημένες μας συνήθειες κατά τη διάρκεια των Γιορτών είναι οι χριστουγεννιάτικες ταινίες. Παρέα με ζεστή σοκολάτα, κρασί, μπόλικο σπιτικό ποπκόρν (δείτε εδώ τη συνταγή) και γλυκιές λιχουδιές είναι ο καλύτερος τρόπος για να περνάμε τα βράδια μας και να μπαίνουμε σε γιορτινή διάθεση. Φυσικά υπάρχουν πάρα πολλές Χριστουγεννιάτικες ταινίες, αλλά αυτές είναι οι 10+1 Αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες Ταινίες μας. 

10+1 Αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες Ταινίες

1| Το ξωτικό των Χριστουγέννων (Elf)

Τα Φετινά Χριστούγεννα, ανακαλύψτε το ξωτικό που κρύβετε μέσα σας! O Μπάντι δεν είναι σαν τα άλλα παιδιά. Όταν ήταν μικρός, κρύφτηκε σε εναν απο τους σάκους με τα δώρα και ο Άγιος Βασίλης τον πήρε κατά λάθος μαζί του στο Βόρειο Πόλο.Εκεί μεγάλωσε δίπλα στον Άγιο Βασίλη και υιοθετήθηκε απο ένα ξωτικό. Προσπάθησε να δουλέψει στο εργαστήριο των μαγικών παιχνιδιών, του Άγιου Βασίλη και να προσαρμοστεί στιε νέες συνθήκες της ζωής του, αλλά δεν τα κατάγερε, αφού η ανθρώπινη φύση του, αποδείχτηκε
πιο δυνατή. Όταν, λόγω της απροσεξίας του, κόντεψε να καταστρέψει το εργαστήριο του Άγιου Βασίλη, μεγάλος πια, αποφασίζει να επιστρέψει στον κόσμο των ανθρώπων και να βρεί του πραγματικούς του γονείς.

2| Ο Άγιος Βασίλης μου (The Santa Clause)

Ο βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα κωμικός ηθοποιός, Τιμ Άλλεν, πρωταγωνιστεί στην πιο χαρούμενη και μαγική ιστορία των Χριστουγέννων! Μια χαλασμένη στέγη, ένα συνεχές χτύπημα στην οροφή και ένα ατύχημα βγάζουν τον Άη Βασίλη εκτός δουλειάς και βάζουν τον Σκοτ σε… ευχάριστους μπελάδες.

3| Μόνος στο σπίτι (Home Alone)

Απ’ τη μια στιγμή στην άλλη, ο οχτάχρονος Κέβιν Μακάλιστερ γίνεται ο άρχοντας του σπιτιού του. Καθώς οι δικοί του συγκεντρώνουν βιαστικά την πολυμελή τους οικογένεια για να προλάβουν το αεροπλάνο που θα του πήγαινε στο Παρίσι για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, ξεχνούν να πάρουν μαζί τους τον Κέβιν. Κι έτσι ο Κέβιν είναι αναγκασμένος να περάσει μόνος του τα Χριστούγεννα. Αλλά όχι εντελώς μόνος γιατί δύο επικίνδυνοι διαρρήκτες έχουν βάλει στο μάτι το σπίτι των Μακάλιστερ. Ο φοβερός μπόμπιρας είναι έτοιμος να τους αντιμετωπίσει. Η υποδοχή που τους ετοιμάζει είναι το κάτι άλλο. Γραμμένο απ’ τον Τζων Χιούζ, σκηνοθετημένο απ’ τον Κρις Κολόμπους και με πρωταγωνιστή τον εκπληκτικό πιτσιρίκο Μακώλεϋ Κάλκιν, το «Μόνος στο Σπίτι» είναι απ’ τις πιο εμπορικές ταινίες όλων των εποχών.

4| Love actually

Η σπαρταριστή αυτή κωμωδία εξερευνεί τα πάνω και τα κάτω των σχέσεων μερικές εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα. Εραστές, αντρόγυνα, πατεράδες και γιοί, ροκ σταρ και μάνατζερς, όλοι συνδυάζονται για να κάνουν την ταινία “Αγάπη είναι” οχι απλά μια ιστορία, αλλά δέκα διαφορετικές! 

5| Ο Κατεργάρης των Χριστουγέννων

Ο Γκριντς, ένας μνησίκακος ερημίτης με μορφή καλικάντζαρου, ενοχλημένος από τις ξέφρενες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των κατοίκων της Χούβιλ προσπαθεί να σαμποτάρει τη γιορτή και να ξεγελάσει το πνεύμα των Χριστουγέννων.

6| The Holiday

Η Αγγλίδα Άιρις και η Αμερικανίδα Αμάντα, αν και διαφορετικές μεταξύ τους – η μία ζει σε αγρόκτημα και η άλλη σε χολιγουντιανή βίλα – έχουν ένα κοινό: ατυχία στους άντρες. Όταν, προσπαθώντας να αποδράσουν από τις ζωές τους, γνωρίζονται στο Ίντερνετ και ανταλλάζουν σπίτια, βρίσκουν το τελευταίο πράγμα που περίμεναν ποτέ – τον έρωτα! Και ανακαλύπτουν ότι μία αλλαγή διεύθυνσης μπορεί να σου αλλάξει ακόμη και τη… ζωή!

7| Το Πολικό Εξπρές (Polar Express)

…Πίστεψε. Σηκωθείτε, επιβιβασθείτε και ετοιμαστείτε για το ωραιότερο ταξίδι της ζωής σας! Την παραμονή των Χριστουγέννων, ένα τεράστιο ατμοκίνητο τρένο σταματάει έξω από την πόρτα ενός αγοριού που έχει πάψει να πιστεύει στον Αϊ Βασίλη. Το αγόρι επιβιβάζεται για ένα ταξίδι στο Βόρειο Πόλο. Διασχίστε βουνά, τοπία στρωμένα από πάγο και πανύψηλες γέφυρες. Απολαύστε τη ζεστή σοκολάτα που σας προσφέρουν τραγουδιστά οι εκπληκτικοί σερβιτόροι που θα σας εξάψουν τη φαντασία. Ο Τομ Χανκς και ο Ρόμπερτ Ζεμέκις ξανασυνεργάζονται σε αυτή τη κλασσική Χριστουγεννιάτικη ταινία , γυρισμένη με μια πρωτοποριακή μέθοδο CGI κινουμένων σχεδίων την ‘’Αποτύπωση Ερμηνείας’’ που μετατρέπει κάθε στιγμή σε μαγική και σύμφωνα με το άστεγο ξωτικό «Όταν βλέπεις…πιστεύεις». Θα δείτε θαύματα, και θα το πιστέψετε. Τι περιμένετε λοιπόν; EΠΙΒΙΒΑΣΤΕΙΤΕΕΕΕΕΕ!

8| Χριστουγεννιάτικη Ιστορία (A Christmas Story)

Ο τσιγκούνης και στριφνός Εμπενίζερ Σκρουτζ δεν έχει ούτε φέτος πρόθεση να απολαύσει τα Χριστούγεννα. Όταν όμως τα Πνεύματα του Παρελθόντος, του Παρόντος και του Μέλλει Γενέσθαι εμφανίζονται και τον παρασύρουν σε ένα μαγευτικό ταξίδι στο χρόνο, ανακαλύπτει τη μαγεία των Χριστουγέννων και αναθεωρεί τη σκληρή στάση μιας ολόκληρης ζωής επανορθώνοντας τα σφάλματά του, προτού να είναι πολύ αργά… Μαζί με αποκλειστικές πρόσθετες παροχές, αυτή η συγκινητική ιστορία υπόσχεται να ζεστάνει τις καρδιές μικρών και μεγάλων στις Χριστουγεννιάτικες διακοπές!

9| Χριστούγεννα με το ζόρι (Christmas With The Kranks)

Πόσο όμορφα θα ήταν τα Χριστούγεννα χωρίς τα… Χριστούγεννα; Ο Λούθερ και η Νόρα Κρανκ μπουχτισμένοι από το “πανηγύρι” των Χριστουγέννων αποφασίζουν να περάσουν τις γιορτές στην Καραϊβική. Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο! Την τελευταία στιγμή η κόρη τους αποφασίζει να περάσει τα Χριστούγεννα μαζί τους στο σπίτι μαζί με το νέο της αρραβωνιαστικό. Οι Κρανκ πρέπει τώρα να δημιουργήσουν εορταστική ατμόσφαιρα… με το ζόρι! Και έχουν μόνο 12 ώρες στη διάθεσή τους..!

10| Τζακ Φροστ, ο Χιονάθρωπος (Jack Frost)

Ο Τζακ Φροστ, τραγουδιστής στο επάγγελμα, περνά τον περισσότερο από τον χρόνο του σε περιοδείες, με αποτέλεσμα να παραμελεί, έστω και χωρίς να το θέλει, τον γιο του, Τσάρλι. Τα πράγματα θα πάρουν δραματική τροπή όταν ο Τζακ θα σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Η θλίψη του Τσάρλι θα είναι μεγάλη μέχρι τη στιγμή που ο Τζακ θα επιστρέψει ως… χιονάνθρωπος! Τώρα οι δυο τους θα μπορούν να κάνουν όλα εκείνα τα ευχάριστα πράγματα που είχαν χάσει τόσα χρόνια, όμως τι θα σκεφτούν οι άνθρωποι όταν θα δουν τον Τσάρλι να μιλά σ’ έναν χιονάνθρωπο και τι θα συμβεί όταν ο καιρός καλυτερέψει και βγει πάλι ο ήλιος;

11| Ο Αδελφός του Άι-Βασίλη

Έχοντας ανάγκη από χρήματα, ο εγωκεντρικός αδερφός του Αϊ-Βασίλη αναγκάζεται να τον βοηθήσει τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Αυτές είναι οι 10+1 Αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες Ταινίες μας. Ποιές είναι οι δικές σας; Αφήστε το σχόλιό σας παρακάτω.

Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

2 Comments

  1. Μόνο που διάβασα την ανάρτηση μπήκα σε Christmas mood!! Και έψαχνα ταινίες αυτές τις μέρες!! Thanx girl! ?

    • Ο φετινός μαραθώνιος Χριστουγεννιάτικων ταινιών έχει ήδη ξεκινήσει. Ελπίζω να τις απολαύσεις και εσύ!

Write A Comment