Μερικές φορές βγαίνουμε από το σπίτι για διάφορα θελήματα (errands) ή ακόμη και για να πάμε στη δουλειά μας και αισθανόμαστε ότι απλά κάνουμε ένα διάλειμμα στην ημέρα μας. Τις περισσότερες φορές φοράμε κάτι απλό, χωρίς πολλά-πολλά και βγαίνουμε από το σπίτι. Αλήθεια, πόσες φορές έχουμε συναντηθεί με κάποιον σε κοινωνική εκδήλωση και δεν το πιστεύουμε ότι είναι ο ίδιος άνθρωπος που συναντάμε κάθε μεσημέρι στο σχολείο; Σαφώς και όλες οι στιγμές δεν είναι ίδιες και ενδεχομένως να μην μπορείς ή να μην θέλεις να αφιερώσεις πολύ χρόνο στην εμφάνισή σου. Ίσως  και να θεωρείς αυτό τον χρόνο χαμένο, αλλά αλήθεια έχεις σκεφθεί πόσο σημαντικό είναι να δείχνεις στα καλύτερά σου;

Ειδικά όταν εργάζεσαι, δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Είναι απαραίτητο. Το να είσαι περιποιημένη καθημερινά, να φροντίζεις τα μαλλιά, το μακιγιάζ, τα νύχια αλλά και το ντύσιμό σου, είναι σπουδαίο και πολύ σημαντικό. Η εξωτερική μας εμφάνιση είναι ο τρόπος που προωθούμε τον εαυτό μας και πρέπει να τον προωθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σίγουρα δεν έχουμε όλες πάντα την πολυτέλεια να αφιερώσουμε 1 ώρα στην πρωινή προετοιμασία μας. Ίσως ακόμη και να αναρωτιέστε πως τα καταφέρουν άλλες γυναίκες να είναι τόσο προσεγμένες. Πιστέψτε με τα πράγματα είναι απλά, όλα έχουν να κάνουν με τα βασικά. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο για να δείχνεις πάντα στα καλύτερά σου. Ακολούθησε αυτά τα μικρά μυστικά και θα δεις.

Μικρά μυστικά για να δείχνεις πάντα στα καλύτερά σου

Η εξωτερική μας εμφάνιση είναι ο τρόπος που προωθούμε τον εαυτό μας και πρέπει να τον προωθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

1| Μαλλιά

Τα καλοχτενισμένα μαλλιά μπορούν να αναβαθμίσουν ένα όχι και τόσο καλό ντύσιμο. Από την άλλη, όσο καλό και αν είναι ένα ντύσιμο όταν τα μαλλιά είναι ατημέλητα, δείχνει  τσαπατσούλικο και πρόχειρο. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι έχετε ένα καλό κούρεμα, το χρώμα δεν είναι απαραίτητο – ειδικά εάν δεν μπορείτε να το συντηρήσετε. Εάν παρόλ’ αυτά θέλετε να τα βάψετε, επιλέξτε ένα χρώμα που είναι 1-2 αποχρώσεις πιο σκούρο ή πιο ανοιχτό από το φυσικό σας. Εάν πάλι δυσκολεύεστε να είστε συνεπείς με τα ραντεβού σας στο κομμωτήριο για βαφή, προτιμήστε τις ανταύγειες.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να επιλέξετε ένα κούρεμα που να ταιριάζει στο πρόσωπό σας αλλά να μπορείτε να το “φτιάξετε” εύκολα στο σπίτι. Ένα καλό κούρεμα είναι πανεύκολο να το διατηρήσετε μόνες σας. Επενδύστε σε μια εύχρηστη ηλεκτρική βούρτσα μαλλιών με αρκετά εξαρτήματα που θα σας βοηθήσει να χτενίσετε τα μαλλιά σας. Με λίγη εξάσκηση, θα μπορέσετε να δημιουργήσετε υπέροχα χτενίσματα. Προσωπικά η συγκεκριμένη μου έχει λύσει τα χέρια. Όλα αυτά βέβαια προϋποθέτουν υγιή μαλλιά. Για να προστατεύσετε τα μαλλιά σας από την θερμότητα, φροντίστε να εφαρμόζετε κάποιο λάδι μαλλιών. Το δικό μου αγαπημένο είναι το Moroccanoil Treatment, το οποίο χρησιμοποιώ χρόνια. Τέλος, όσο πολυάσχολη και αν είστε, μην αμελείτε να τα περιποιείστε τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα με μια μάσκα μαλλιών.

Η εξωτερική μας εμφάνιση είναι ο τρόπος που προωθούμε τον εαυτό μας και πρέπει να τον προωθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

2| Τακούνια

Τα πράγματα είναι απλά. Ή θα μάθετε να περπατάτε σωστά με τα τακούνια σας ή αλλιώς αφήστε τα στη ντουλάπα. Δεν υπάρχει πιο άσχημη εικόνα από μια γυναίκα που πασχίζει να ισορροπήσει πάνω σε τακούνια. Μπορεί τα 10ποντα να μακραίνουν το πόδι, αλλά δυσκολεύουν μέχρι και μοντέλα. Μια ασφαλής επιλογή είναι γόβες με τακούνι 6 εκ.

3| Επιδερμίδα

Φροντίστε το δέρμα σας. Ανιχνεύστε τα προβλήματά του και υιοθετήσετε μια ρουτίνα περιποίησης που σας βολεύει. Μην ξεχνάτε να φοράτε πάντα ενυδατική κρέμα με αντηλιακό δείκτη προστασίας, να κοιμάστε καλά και να πίνετε πάντα πολύ νερό. Για τις περιόδους που το δέρμα δεν είναι στα καλύτερά του (συμβαίνει σε όλες άλλωστε) χρησιμοποιήστε ένα καλό concealer για να καλύψετε τις ατέλειες. Επίσης, μην υποτιμάτε την χρησιμότητα του highlighter. Αυτό το θαυματουργό προϊόν θα δώσει πίσω την χαμένη σας λάμψη. Μια συμβουλή που ακολουθώ πάντα είναι όχι στο υπερβολικό μακιγιάζ. Το πολύ είναι το ίδιο κακό με το καθόλου. Φροντίστε λοιπόν να υιοθετήσετε ένα neutral make-up με φυσική λάμψη και αφήστε το χαμόγελό σας να κάνει τα υπόλοιπα.

4| Νύχια

Περιποιηθείτε τα νύχια σας ακόμα και αν δεν έχετε χρόνο για να τα βάψετε. Κρατήστε τα κοντά, φυσικά και μην ξεχνάτε να τα ενυδατώνετε. Εγώ έχω πάντα μια κρέμα χεριών στο κομοδίνο μου και είναι το τελευταίο πράγμα που κάνω κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ. Και σε περίπτωση που αναρωτιέστε, τα  υπερβολικά “καλλιτεχνικά” ή πολύ μακριά νύχια είναι ΌΧΙ, μεγάλο και αδιαπραγμάτευτο.

Για τη fashionista και beauty addict που κρύβουμε όλες μέσα μας, σε αυτό το On my radar Fashion & Beauty edition θα βρίσκεται συγκεντρωμένα τα fashion & beauty νέα.

5| Ντύσιμο

Μια καλή τσάντα και ένα καλό ζευγάρι παπούτσια κάνουν πάντα τη διαφορά. Η μητέρα μου συνηθίζει να λέει ότι “μια καλή τσάντα και ένα καλό παπούτσι πάντα αναβαθμίζουν ένα φτηνό (οικονομικό) ρούχο, δυστυχώς όμως δεν ισχύει το αντίστροφο”. Με άλλα λόγια, επενδύστε σε ένα καλό ζευγάρι παπούτσια και μια καλή τσάντα. Αποφύγετε τα έντονα χρώματα και σχέδια. Επιπλέον φροντίστε τα ρούχα σας. Σιδερώστε ότι θέλει σιδέρωμα και επιδιορθώστε οτιδήποτε μπορεί να επιδιορθωθεί. Ακόμη και αν πεταχτείτε μέχρι το market, φροντίστε τα ρούχα σας να είναι καθαρά, χωρίς λεκέδες. Και κάτι τελευταίο … Καλό θα είναι να αφήνετε και κάτι στη φαντασία … μην τα “δείχνετε” όλα!

Το να δείχνεις πάντα στα καλύτερά σου, περιποιημένη και «στην τρίχα» κάθε φορά που φεύγεις από το σπίτι είναι εξαιρετικά σημαντικό. Αλήθεια, θέλεις να δίνεις την εντύπωση ότι έχεις αφήσει τον εαυτό σου σε δεύτερη μοίρα (και μην ακούσω το γνωστό … “εγώ τώρα πια ζω και αναπνέω μόνο για τα παιδιά μου” γιατί θα σε χαστουκίσω!) Πραγματικά, είσαι τόσο πολυάσχολη που δεν προλαβαίνεις ούτε να χτενίσεις τα μαλλιά σου; Όπως είχε πει και η Coco Chanel, “πάντα να βγαίνεις από το σπίτι σαν να πρόκειται να συναντήσεις τον χειρότερο εχθρό σου”. Άλλωστε ποτέ δεν ξέρεις ποιον θα συναντήσεις. Μπορεί να είναι κάποιος από το παρελθόν ή ακόμα και από το μέλλον σου … και ξέρεις πολύ καλά ότι η πρώτη εντύπωση είναι αυτή που πάντα μετράει … Όχι άλλες δικαιολογίες λοιπόν!

Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

2 Comments

Write A Comment