Το Dry Shampoo … είναι πραγματικά ο καλύτερος φίλος μιας γυναίκας. Δουλειά, σπίτι, οικογένεια, υποχρεώσεις και ο χρόνος για προσωπική περιποίηση και μαλλιά δεν είναι ποτέ αρκετός. Προσπαθώ να λούζω τα μαλλιά μου 2-3 φορές την εβδομάδα και έτσι υπάρχουν ημέρες που το dry shampoo είναι πραγματικά σωτήριο.

Το dry shampoo είναι μια μαγική ανακάλυψη, αποροφά την επιπλέον λιπαρότητα που δημιουργείται αφήνοντας τα μαλλιά καθαρά ενώ παράλληλα δίνει όγκο και σας γλιτώνει από το καθημερινό λούσιμο και styling (πραγματικά, έχετε χρόνο να το κάνετε αυτό κάθε μέρα;). Έχει τη δυνατότητα να κάνει τα 2 ημερών μαλλιά σας να δείχνουν καλύτερα και από φρεσκολουσμένα.

Dry Shampoo | Ο καλύτερός μας φίλος

Το dry shampoo είναι πραγματικά σωτήριο αλλά μόνο εάν χρησιμοποιείται σωστά. Δείτε λοιπόν παρακάτω μερικά tips και κάντε το dry shampoo τον καλύτερό σας φίλο!

1| Εφαρμόστε το dry shampoo το βράδυ πριν κοιμηθείτε

Εάν είστε μελαχρινή και χρησιμοποιείτε κάποιο με λευκή πούδρα, θα ήταν καλύτερα να το εφαρμόσετε το προηγούμενο βράδυ, πριν πάτε για ύπνο. Η πούδρα θα απορροφηθεί από την λιπαρότητα των μαλλιών και το πρωί δεν θα υπάρχουν υπολείμματα. Όταν αγοράζετε dry shampoo διαβάστε στα χαρακτηριστικά του προϊόντος για ποιους τύπους μαλλιών προορίζετε, υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία και θα μπορέσετε να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

2| Μην το παρακάνετε

Προσέξτε, το dry shampoo δεν αφαιρεί μόνο την λιπαρότητα αλλά προσθέτει και όγκο. Μην το παρακάνετε λοιπόν διότι το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό από αυτό που πραγματικά θέλετε.

3| Χρησιμοποιήστε το dry shampoo μόνο στα σημεία που υπάρχει λιπαρότητα

Χωρίστε τα μαλλιά σας σε τούφες ανά 5 εκ. περίπου και ψεκάστε στις ρίζες κάθε τούφας. Εάν δεν το κάνετε, μπορεί να συγκεντρωθεί αρκετό προϊόν σε ένα μόνο σημείο. Επίσης να είστε προσεκτικές με την απόσταση, αποφύγετε να το κρατάτε πολύ κοντά ή πολύ μακριά. 15 εκατοστά από τις ρίζες, είναι μια καλή απόσταση. Ξεκινήστε από το αυτή και ψεκάστε κάτω από τα μαλλιά, ώστε να εκμεταλλευτείτε τον όγκο που προσφέρει. Το μπουκάλι έχει οδηγίες για τη σωστή εφαρμογή του προϊόντος, διαβάστε τις!

4| Αφήστε το να κάνει τα μαγικά του

Δώστε του λίγο χρόνο για να λειτουργήσει πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε τα μαλλιά σας. Βουρτσίστε τα μαλλιά για ομοιόμορφη κατανομή και αφήστε το μερικά λεπτά να απορροφηθεί. Εάν βιάζεστε, κάντε ένα πέρασμα με το πιστολάκι.

5| Βοηθήστε το!

Χρησιμοποιώντας τα καθαρά δάκτυλά σας, φτιάξτε τα μαλλιά σας και τρίψτε ελαφρά το προϊόν ώστε να απορροφηθεί και να ενεργήσει. Στη συνέχεια βουρτσίστε ελαφρά για ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Extra Tip

Το dry shampoo δεν είναι για καθημερινή χρήση. Υπερβολική χρήση μπορεί να  μπλοκάρει τις ρίζες των μαλλιών σας και να οδηγήσει σε ξηροδερμία, έτσι λοιπόν 1-2 φορές την εβδομάδα είναι αρκετές.

Τι περιμένετε λοιπόν; Δοκιμάστε το και θα ανακαλύψετε έναν νέο κόσμο. Το δικό μου αγαπημένο dry shampoo που φροντίζω να μην μου λείπει ποτέ είναι το BATISTE dry shampoo Original. Κλασικό και αγαπημένο, ταιριάζει σε όλους τους τύπους και χρώματα μαλλιών. Δεν με έχει απογοητεύσει ποτε!

Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

Write A Comment