Να μαντέψω; Έχεις ένα αρκετά φορτωμένο πρόγραμμα και αυτό από μόνο του είναι πηγή άγχους. Σωστά; Καλώς ή κακώς δεν είσαι η μόνη. Οι περισσότερες από εμάς εκτός από εργαζόμενες μητέρες είμαστε και σύζυγοι, δασκάλες, σεφ, καθαρίστριες ουσιαστικά ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές. Τις περισσότερες φορές οι υποχρεώσεις είναι τόσες πολλές που μας αποτελειώνουν, αφήνοντάς μας χωρίς ενέργεια.  Αυτό όμως δεν πρέπει να μας απογοητεύει. Με τον καιρό έμαθα ότι τα πάντα είναι θέμα σωστού προγραμματισμού και διαχείρισης χρόνου. Το λεγόμενο “Time Management”. Πολλά έχουν ειπωθεί για το θέμα αυτό και μάλιστα υπάρχουν και πολλά ενδιαφέροντα σεμινάρια που μπορείτε να παρακολουθήσετε αλλά τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Δείτε μερικές απλές συμβουλές για το πως να διαχειριστείς σωστά τον χρόνο σου. 

5+1 Εύκολοι τρόποι για να διαχειριστείς σωστά τον χρόνο σου

1| Χρησιμοποιήστε ένα ημερολόγιο

Στο On my radar Fashion & Beauty αυτής της εβδομάδας, θα βρείτε όλα τα νέα για την fashion & beauty addict που κρύβουμε μέσα μας!

Δεν έχει σημασία τι είδους ημερολόγιο, απλά χρησιμοποιήστε το. Μπορεί να είναι μια εφαρμογή στο τηλέφωνό σας ή ένα απλό ημερολόγιο από το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας. Αυτό το ημερολόγιο είναι ο πολύτιμος βοηθός σας για να οργανώσετε σωστά τις ημέρες σας και να προγραμματίσετε εκδηλώσεις, γιορτές, γενέθλια κλπ. Προσωπικά, ένα απλό ημερολόγιο είναι πολύ καλύτερο από ένα ψηφιακό. Σημειώστε οτιδήποτε θέλετε να θυμάστε.

2| Κοιμηθείτε αρκετά

Ξέρω ότι όταν υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν, ο ύπνος είναι το τελευταίο πράγμα που θα κάνετε. Η αλήθεια όμως είναι ότι όσο πιο ξεκούραστη είστε τόσο καλύτερα δουλεύετε και κατά συνέπεια η απόδοσή σας είναι στα ύψη. Έτσι λοιπόν, κοιμηθείτε αρκετά και ξεκουραστείτε. 

3| Ξυπνήστε νωρίς

Οι γιορτές πέρασαν αλλά τα κιλά έμειναν! 3 tips για να ξεφορτωθούμε τα κιλά των Γιορτών.

Αφού έχετε κοιμηθεί αρκετά από νωρίς τότε θα μπορέσετε να ξυπνήστε και νωρίς. Φτιάξτε έναν καφέ, φάτε πρωινό “σαν άνθρωπος” και όχι στο πόδι και αφιερώστε μερικά λεπτά στον εαυτό σας. Όσο και εάν σας φαίνεται περίεργο, αυτές οι στιγμές είναι δικές σας. Σκεφτείτε τι πρέπει να κάνετε, ενημερώστε το ημερολόγιο σας και προετοιμαστείτε για να ξεκινήστε την ημέρα σας με ηρεμία. 

4| Κάντε μια λίστα με το τι πρέπει να κάνετε

Γράψτε όλα αυτά που πρέπει να κάνετε σήμερα. Εάν υπάρχουν και άλλα που απλά πρέπει να γίνουν αλλά όχι σήμερα, γράψτε τα σε ξεχωριστή λίστα. Μόλις ολοκληρώσετε τις εργασίες της ημέρας, τότε μπορείτε να ασχοληθείτε με τα υπόλοιπα. Μια σημείωση μόνο … η λίστα με το τι πρέπει να γίνει δεν είναι ούτε wish list ούτε bucket list. 

Νέα λανσαρίσματα προϊόντων, νέα βιβλία, νέες υπηρεσίες, εκδηλώσεις και πολλά άλλα που δεν πρέπει να χάσετε! Όλα όσα βρίσκονται On my radar!

5| Μοιράστε τις δουλειές

Μην φοβηθείτε να μοιράσετε τις δουλειές σε άλλους. Πιστέψτε με .. τα παιδιά και ο άνδρας σας μια χαρά μπορούν να απλώσουν τα ρούχα, να βάλουν πλυντήριο ή να αδειάσουν το πλυντήριο πιάτων. Ο γιος μου που είναι 5 ετών, ξεσκονίζει μια χαρά το σαλόνι. Μην αποζητάτε την τελειότητα, οι δουλειές πρέπει να γίνουν … τελεία και παύλα. 

6| Απλά πείτε όχι

Είναι αλήθεια … δεν πρέπει να συμφωνείτε σε όλα. Εάν δεν έχετε διάθεση ή κουράγιο να κάνετε κάτι απλά αρνηθείτε. Εάν η σκέψη και μόνο να προσθέσετε μια ακόμη δουλειά στη λίστα σας, σας κάνει να τραβάτε τα μαλλιά σας απλά πείτε όχι. Σίγουρα θα υπάρξει μια άλλη φορά, δεν χάθηκε ο κόσμος. 

Εσείς τι πιστεύετε για το θέμα;

Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

3 Comments

Write A Comment