Εάν σας αρέσουν τα μανιτάρια, θα την αγαπήσετε αυτήν την συνταγή. Εύκολα μαριναρισμένα μανιτάρια χωρίς κόπο, ιδανική συνταγή για πάρτυ. Μπορείτε να τα φτιάξετε από την προηγούμενη ημέρα και να τα σερβίρετε σαν ορεκτικό μαζί με ποικιλία τυριών, ελιών και τραγανά κριτσίνια ή να τα προσθέσετε σε μια απλή πράσινη σαλάτα. Ότι και εάν επιλέξετε είναι πεντανόστιμα! 

Μαριναρισμένα μανιτάρια

4 άτομα
Προετοιμασία:
15 λεπτά – Μαγείρεμα: 5 λεπτά – Αναμονή: 1 βράδυ

Υλικά

  • 500 γρ. λευκά μικρά μανιτάρια, καθαρισμένα
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. λευκό ξύδι
  • 1/4 φλ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κ.γλ. καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κ.γλ. ξερή ρίγανη
  • 1/2 κ.γλ. κόκκοι μαύρου πιπεριού
  • 1/4 κ.γλ. μπούκοβο (προαιρετικά) 
  • 1 φύλλο δάφνης 
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρεύουμε τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 3-4 λεπτά), αποσύρουμε από το νερό και τα στραγγίζουμε καλά.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα μανιτάρια, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ζάχαρη, την ρίγανη, το πιπέρι, το μπούκοβο και το φύλλο δάφνης και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Μεταφέρουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο και το τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 8 ώρες (προτιμότερο για όλη την νύχτα).
  4. Γαρνίρουμε με τον φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
  5. Διατηρούνται στο ψυγείο μέχρι και 5 ημέρες.
Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

Write A Comment