Τα σχολεία έχουν αρχίσει για τα καλά, όπως και η αναζήτηση για υγιεινά σνακς που θα πάρουν τα παιδιά στο σχολείο και οι μεγάλοι στη δουλειά. Άλλοι αγαπούν τα γλυκά σνακς και άλλοι τα αλμυρά. Προσωπικά μου αρέσουν τα αλμυρά σνακς το πρωί, τα γλυκά τα κρατάω για τον απογευματικό καφέ μου. Μια πολύ νόστιμη πρόταση είναι αυτό το αλμυρό κέικ με φέτα και μπέικον. Συνήθως το φτιάχνω στην μεγάλη φόρμα αλλά είναι το ίδιο νόστιμο και ως ατομικά αλμυρά muffins.

Αλμυρό κέικ με φέτα και μπέικον

8 άτομα

Προετοιμασία: 25 λεπτά – Ψήσιμο: 1 ώρα

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι,
  • πιπέρι
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 250 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 6-8 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι και πιπέρι.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το προσθέτουμε στο αλεύρι. Προσθέτουμε τα αυγά και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά με ένα πηρούνι μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  3. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε την φέτα και τις πιπεριές.
  4. Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και αδειάζουμε το μείγμα. Ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
  5. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 20 λεπτά, πριν το κόψουμε σε φέτες.

Καλή απόλαυση!

Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

Write A Comment