Αδιαμφισβήτητα αυτή είναι η πιο εύκολη και ταυτόχρονα πιο εντυπωσιακή συνταγή για τάρτα σοκολάτας που θα φτιάξετε ποτέ! Το καλύτερο; Χρειάζονται μόνο ΤΕΣΣΕΡΑ υλικά. Και αν θέλετε να την κάνετε ακόμα πιο γρήγορα, μπορείτε να αντικαταστήσετε τόσο την καραμέλα με έτοιμο Dulce de Leche που θα βρείτε στα μεγάλα super market όσο και τη μους σοκολάτας με στιγμής. 

Τέσσερα υλικά για τρεις στρώσεις απόλαυσης: Το πρώτο μια πεντανόστιμο μους σοκολάτας. Το δεύτερο μια σπιτική καραμέλα γάλακτος και τέλος μια βάση με μπισκότα Oreo. Τι λένε; Πάμε να την φτιάξουμε; 

Τάρτα μους σοκολάτας με καραμέλα

Προετοιμασία: 10 λεπτά –  Ψήσιμο: – Αναμονή: 30 λεπτά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Βάλτε τα μπισκότα ολόκληρα (με τη γέμιση) στο μπλέντερ και κάντε τα ψίχουλα.
  2. Ανακατέψτε τα με το λιωμένο βούτυρο και στρώστε τα σε μια ταρτιέρα, πιέζοντάς τα και στα πλαϊνά τοιχώματα.
  3. Βάλτε το στην κατάψυξη για 10 λεπτά “να δέσει”. 
  4. Εάν χρησιμοποιήσετε σπιτική καραμέλα γάλακτος ετοιμάστε την σύμφωνα με τις οδηγίες και αφήστε την να κρυώσει για 15 λεπτά περίπου (αποφύγετε να την αφήσετε παραπάνω γιατί θα σφύξει και δεν θα απλώνετε εύκολα). Σε περιπτωση που χρησιμοποιήσετε κονσέρβα, δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι περισσότερα από το να την ανοίξετε!
  5. Απλώστε την καραμέλα πάνω στη βάση με τα Oreo και βάλτε την ξανά στην κατάψυξη για 30 λεπτά, μέχρι να κρυώσει (όχι όμως να παγώσει εντελώς). 
  6. Όσο η τάρτα παγώνει, ετοιμάστε τη μους σοκολάτας σύμφωνα με τη συνταγή.
  7. Απλώστε τη μους σοκολάτας πάνω από την καραμέλα.
  8. Βάλτε την τάρτα σοκολάτας με καραμέλα στο ψυγείο για 30 λεπτά ή μέχρι να την σερβίρετε ώστε να προλάβει να σφίξει.
  9. Πριν το σερβίρισμα, πασπαλίστε την με νιφάδες σοκολάτας.
  10. Διατηρείται το ψυγείο, σκεπασμένη για περίπου 3 ημέρες. 

Καλή απόλαυση! 

Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

Write A Comment