Ioanna's Notebook - Hard shell ice cream topping

Όταν έκανα τις πρώτες μου επιδρομές στα μαγαζιά μαζί με την αγαπημένη μου κολλητή είχαμε βρει ένα μικρό μαγαζάκι με παγωτό μηχανής. Το παγωτό δεν ήταν τίποτα σπουδαίο – ένα απλό παγωτό βανίλια – αλλά αυτό που μας έκανε να πηγαίνουμε ξανά και ξανά ήταν ότι αφού το παγωτό είχε γεμίσει το μπισκοτένιο χωνάκι, το βουτούσε μέσα σε ένα σοκολατένιο μείγμα που μόλις έρχονταν σε επαφή με το παγωτό πάγωνε αμέσως και σκλήρυνε. Ήταν απίστευτα νόστιμο.
Φανταστείτε λοιπόν την έκπληξή μου όταν έπεσα πάνω σ’ αυτήν την συνταγή! Δεν υπάρχει πιο νόστιμο topping για το παγωτό σας. 
 
Εάν αναζητάτε τρόπο να φτιάξετε νόστιμο σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή, βρείτε εδώ την συνταγή που σας προτείνω.
https://sites.google.com/site/ioannasnotebook/home/hard-shell-ice-cream-topping?tmpl=%2Fsystem%2Fapp%2Ftemplates%2Fprint%2F&showPrintDialog=1

HARD SHELL TOPPING

για περίπου 1 μικρό βάζο 350 γρ.
Προετοιμασία: 2-3 λεπτά 
ΥΛΙΚΑ 
1 1/4 φλ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
125 γρ. βούτυρο 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε την σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε ένα μπολ και τα λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 1 λεπτό (εξαρτάται από τον φούρνο). Το αφήνετε για λίγα λεπτά να σταθεί ώστε η θερμοκρασία του βουτύρου να λιώσει την σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά ώστε να λιώσει η σοκολάτα και να έχουμε ένα απαλό μείγμα (θα είναι ρευστό). 
Βάζουμε το μείγμα σε ένα γυάλινο δοχείο και το διατηρούμε στο ψυγείο. 
Για να το σερβίρουμε, ζεσταίνουμε το δοχείο στον φούρνο μικροκυμάτων αρχικά για 30 δευτερόλεπτα (μέχρι το μείγμα να γίνει ρευστό). Ανακατεύουμε και ζεσταίνουμε για ακόμα 15 δευτερόλεπτα. Το ρίχνουμε πάνω στο παγωτό μας και σερβίρουμε. 
When I was in my early teen years I used to go with my best friend for shopping all the time. After we were done with the shopping (mostly window shopping) we used to treat ourselves with a huge soft serve ice cream cone. The ice cream itself was nothing fancy or unique, just plain vanilla ice cream – but what made it unique was the topping. After the cone was filled with ice cream, it was dipped into a chocolate mixture and in seconds magic happened! The topping  immediately hardened. It was so delicious.

Imagine my surprise when I stumbled upon this recipe! I haven’t imagine that there was a recipe for that topping. Believe me, it is the best ice cream topping.

If you are looking for a way to make delicious homemade ice cream without an ice cream maker, you can find my recipe here.

 
https://sites.google.com/site/ioannasnotebook/home/hard-shell-ice-cream-topping-eng?tmpl=%2Fsystem%2Fapp%2Ftemplates%2Fprint%2F&showPrintDialog=1
 

HARD SHELL ICE CREAM TOPPING

makes apr. 1 jar (350 gr.)
Preparation: 2-3 minutes
 
INGREDIENTS
1 1/4 cups semi-sweet chocolate chips
1/2 cup butter
 
HOW TO MAKE
Melt chocolate chips and butter in the microwave about 1 minute (depending on your microwave). Let sit for a few minutes to allow the heat of the oil to melt the chocolate chips and then stir until smooth. It will be runny.
 
Pour topping into a glass jar and store in the refrigerator. 
 
To serve, heat jar in microwave (open lid) for 30 seconds until liquid. Slightly shake and continue heating at 15 second intervals if not liquid after the first 30 seconds. Pour over your favorite ice cream and enjoy!
Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

Write A Comment