Τώρα που καλοκαίριασε για τα καλά μια νόστιμη γαριδομακαρονάδα και ένα παγωμένο ουζάκι είναι το ιδανικό φαγητό για να ξεμυαλιστούμε και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε διακοπές και ηλιόλουστες αμμουδιές. 
Σίγουρα στο Βιβλίο σας θα έχετε μια συνταγή για Γαριδομακαρονάδα. Η συνταγή που ακολουθεί είναι εύκολη και γρήγορη. Βέβαια, καλύτερο γευστικό αποτέλευσμα θα έχετε εάν χρησιμοποιήσετε φρέσκιες γαρίδες αλλά και με κατεψυγμένες είναι νόστιμη! 
https://sites.google.com/site/ioannasnotebook/home/garidomakaronada?tmpl=%2Fsystem%2Fapp%2Ftemplates%2Fprint%2F&showPrintDialog=1

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

4-5 άτομα
Προετοιμασία: 15 λεπτά – Μαγείρεμα: 25 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. γαρίδες (μέτριες ή μεγάλες)
250 ml. νερό
500 γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι no. 6
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 ματσάκι (μικρό) μαϊντανό ψιλοκομμένο
1συσκευασία σάλτσα ντομάτα (τύπου Pumarro)
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κ.γλ. ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κέλυφη και τα κεφάλια αλλά δεν τα πετάμε (τα κρατάμε στην κατάψυξη για άλλες συνταγές όπως σούπες, ριζότο και ζωμούς). Με τη μύτη ενός μικρού μαχαιριού τραβάμε και αφαιρούμε το μαύρο «εντεράκι» που διατρέχει κατά μήκος τη ράχη κάθε γαρίδας. Εάν χρησιμοποιήσουμε μεγάλες γαρίδες, αφαιρούμε μόνο τα κέλυφη και κρατάμε τα κεφάλια στις γαρίδες.
Βάζουμε τις γαρίδες να βράσουν με το νερό και λίγο αλάτι για 5 λεπτά. Στην συνέχεια σουρώνουμε τον ζωμό από σίτα και τον κρατάμε ζεστό.
Τρίβουμε τις σκελίδες σκόρδου και τις βάζουμε μαζί με 1 κ.γλ. ελαιόλαδο στο μπλέντερ και τις πολτοποιούμε σαν κρέμα. Στο ίδιο ζωμό που έβρασαν οι γαρίδες, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες (al dente) και τα στραγγίζουμε καλά.
Σωτάρουμε σε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο τα λαχανικά για 3-4 λεπτά να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο και σωτάρουμε για περίπου 1 λεπτό ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Περίπου 4-5 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του μαγειρέματος, προσθέτουμε τις γαρίδες και τον ψιλοκομμένο μαϊντανο και βράζουμε για άλλα 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα μακαρόνια στην σάλτσα με τις γαρίδες και 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν τα υλικά και βράζουμε για 1 ακόμη λεπτό.
Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε φροντίζοντας να μοιράσουμε “δίκαια” τις γαρίδες σε κάθε μερίδα. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά).

Now that Summer is finally here for good, a delicious shrimp pasta and chilled ouzo or wine is the ideal food to start thinking about vacations and sandy beaches.
I am sure that you already have a shrimp pasta recipe in your Recipes Book but the recipe below is easy and fast and worth to try it. Of course, you will have better taste results if you use fresh shrimps but it is delicious as well if you use frozen!
https://sites.google.com/site/ioannasnotebook/home/greek-shrimp-spaghetti-garidomakaronada?tmpl=%2Fsystem%2Fapp%2Ftemplates%2Fprint%2F&showPrintDialog=1

GREEK SHRIMP SPAGHETTI (GARIDOMAKARONADA)

4-5 servings
Preparation: 15 minutes – Cooking: 25 minutes
INGREDIENTS
500 gr. shrimps (medium or large)
250 ml. water
500 gr. spaghetti (pasta no. 6)
1 large chopped onion
2 cloves garlic
2 red peppers cut into strips
1 green pepper cut into strips
1 small bunch chopped parsley
1 can tomato sauce
1 glass white wine
1 tsp sugar
olive oil
freshly ground pepper
salt
ΗOW TO MAKE
 Peel the shrimp from the shells and heads, but do not throw them away (keep them in the freezer for other recipes such as soups, risottos and gravies). With the tip of a small knife make a shallow slit along the back from the head end to the tail end. Look for the black sand vein that runs along the center of the back. If the vein is there, use the tip of the knife to carefully remove and discard it. Rinse the shrimp under cold running water. If you use large shrimps, remove the shell but keep the heads on the shrimp.
Put the shrimps in a saucepan and boil with the water and a pinch of salt for 5 minutes. Then strain the broth and keep warm.
Grate the garlic cloves, put them in the blender with 1 tsp olive oil and purée as cream. In the shrimp broth, cook pasta according to package instructions and drain well.
In a saucepan add 2-3 tbsp olive oil and sauté the vegetables for 3-4 minutes to soften. Add the mashed garlic and sauté for about 1 minute. Add the wine, the tomatoes, salt and pepper and simmer until the sauce thickens.
Approximately 4-5 minutes before the cooking is complete, add the shrimps and the chopped parsley and cook for another 3 minutes. Add the pasta to the sauce with 2 tbsp olive oil, stir to combine the ingredients and cook for 1 more minute.
Remove from the heat and serve. Sprinkle each plate with freshly ground pepper and chopped parsley (optional).

Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

Write A Comment