Το Πάσχα πέρασε και σίγουρα έχουν μείνει και σε σας αρκετά κόκκινα αυγά που δεν ξέρετε τι να κάνετε. Επειδή στην κουζίνα τίποτα δεν πηγαίνει χαμένο, σας έχω την ιδανική συνταγή για να τα “ανακυκλώσετε” νόστιμα. “Devilled Eggs” ή αλλιώς γεμιστά αυγά. Την συνταγή αυτή την κάνω κάθε Πάσχα μετά τις “αυγομαχίες” και χωράει πολλές προσαρμογές. Ο βασικός συνδιασμός είναι κρόκος, μουστάρδα, μαγιονέζα. Από και και μετά προσθέτουμε ότι επιπλέον θέλυομε. Αγγουράκι τουρσί, λιαστή ντομάτα, ταμπάσκο, ψιλοκομμένο μπέικον, καπνιστό σολωμό … οι επιλογές είναι πολλές.

Devilled αυγά, τα γεμιστά αυγά

12 άτομα

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Υλικά

  • 12 βραστά αυγά (καθαρισμένα)
  • 1/2 φλ. μαγιονέζα
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι, λευκό πιπέρι
  • γλυκιά πάπρικα
  • άνηθος για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Devilled αυγά, τα γεμιστά αυγά | Μια έξυπνη, πανεύκολη συνταγή για να "ανακυκλώσετε" νόστιμα όλα τα πασχαλινά αυγά που σας περίσσεψαν.

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα αυγά στη μέση και αφαιρούμε προσεκτικά τους κρόκους.
  2. Σε ένα μπόλ βάζουμε τους κρόκους και τους λιώνουμε με ένα πηρούνι.
  3. Προσθέτουμε την μαγιονέζα, την μουστάρδα, την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε τα υλικά να ενωθούν καλά.
  4. Γεμίζουμε με το μείγμα τα ασπράδια και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο.
  5. Διατηρούνται στο ψυγείο, καλυμμένα με διάφανη μεμβράνη μέχρι το σερβίρισμα.

Καλή απόλαυση!

Σημ.

Τα Devilled αυγά μπορούν να διατηρηθούν σε κλειστό αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο έως 4 ημέρες.

Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

Write A Comment