Η αλήθεια είναι ότι πριν κάνω παιδιά, δεν είχα αγοράσει πότε μωρομάντηλα. Όταν το έκανα, ένας νέος κόσμος ανοίχθηκε μπροστά μου! Πως ζούσα χωρίς αυτά; Τα μωρομάντηλα είναι ένα πολυχρηστικό προϊόν, το οποίο μπορεί να σας φανεί αρκετά χρήσιμο και για άλλες δουλειές εκτός από το να καθαρίζετε μωρά.  Ακόμα και αν δεν έχετε παιδιά, αγοράστε ένα πακέτο μωρομάντηλα και δείτε παρακάτω μερικές χρήσιμες ιδέες:

15 Τρόποι για να χρησιμοποιήσεις τα μωρομάντηλα αλλιώς

1| Αφαίρουν το makeup

Τα μωρομάντηλα είναι ιδανικά για την αφαίρεση του μακιγιάζ και ειδικά των ματιών. Προσωπικά, όταν είμαι σε ταξίδι με αυτά αφαιρώ το μακιγιάζ, καθώς είναι μαλακά, κάνουν πολύ καλή δουλειά και είναι πολύ πιο οικονομικά από τα αντίστοιχα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ. 

2| Κλείσιμο φακέλων

Υπάρχουν κάποιοι φάκελοι, παραδοσιακοί, που δεν έχουν αυτοκόλλητο για να κλείσουν. Επειδή σίγουρα δεν θέλετε να γλύφετε φακέλους και ίσως ειναι πολλοί αυτοί που θέλετε να στείλετε, ένα μωρομάντηλο είναι ότι χρειάζεστε. 

3| Αφαιρούν τα σημάδια

Στυλό, μολύβι, crayon, μαρκαδόρος μπορούν να αφαιρεθούν από τις περισσότερες επιφάνειες αλλά και από το δέρμα με ένα μωρομάντηλο. 

4| Καθαρίζουν τις ακρυλικές σφραγίδες

Εάν είστε scrapbooker, τότε σίγουρα ξέρετε ότι τα μωρομάντηλα είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τις σφραγίδες σας. 

5| Αφαιρούν τους λεκέδες

Τα μωρομάντηλα μπορούν να αφαιρέσουν φρέσκους λεκέδες από υφάσματα, καναπέδες (είναι ότι πρέπει για μικροίνες) αλλά και χαλιά, μοκέτες. Στα καταστήματα χρησιμοποιούν μωρομάντηλα για να αφαιρούν τα σημάδια από make up στα ρούχα. Επίσης είναι ιδανικά για να αφαιρέσετε τα λευκά σημάδια από αποσμητικό στα σκουρόχρωμα ρούχα. 

6| Καθαρίζουν τα φυτά

Τα φυτά εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου με μεγάλα φύλλα έχουν την τάση να γεμίζουν σκόνη και χρειάζονται συχνό καθάρισμα για να διατηρηθούν υγιή. Περάστε τα φύλλα τους με ένα μωρομάντηλο λοιπόν, είναι τόσο απαλά που δεν θα καταστρέψουν τα φυτά σας. 

7| Καθαρίζουν τα παπούτσια

Μπορείτε να γυαλίσετε τα παπούτσια χρησιμοποιώντας μωρομάντηλα αλλά ακόμα και να τα καθαρίσετε από λάσπες και χώματα. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα “κάνετε ντουλάπες” φροντίστε να έχετε δίπλα σας και ένα πακέτο μωρομάντηλα για να αποθηκεύσετε καθαρά τα παπούτσια σας.

8| Φρεσκάρουν τα συρτάρια

Ραντίστε με μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο ένα μωρομάντηλο, διπλώστε το και βάλτε το στο συρτάρι ως αρωματικό. 

9| Αφαιρούν τις δακτυλιές

Χρησιμοποιήστε ένα μωρομάντηλο για να καθαρίσετε την οθόνη αφής του τάμπλετ, του κινητού ή οτιδήποτε άλλο έχει στην επιφάνειά του βρωμιά και δακτυλιές. 

10| Καθαρίζουν τα παιχνίδια

Καθαρίστε όλα τα πλαστικά παιδικά παιχνίδια, ακόμη και τις κούκλες, με μωρομάντηλα.

11| Καθαρίζουν τα κατοικίδια

Σκουπίστε τις πατούσες και τις μουσούδες των τριχωτών σας φίλων με ένα μωρομάντηλο. Επίσης μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε τις σκόρπιες τρίχες, πριν αυτές καταλήξουν στα έπιπλα και το πάτωμα. 

12| Καθαρίζουν τα προϊόντα μακιγιάζ

Τα μωρομάντηλα είναι η καλύτερη λύση για να καθαρίσετε όλες τις συσκευασίες των καλλυντικών σας.

13| Εξισορροπούν τον στατικο ηλεκτρισμό

Εάν τα μαλλιά σας πετάνε από εδώ και από εκεί λόγω του στατικού ηλεκτρισμού, περάστε τα ελαφρά με ένα μωρομάντηλο. 

14| Μας καθαρίζουν γενικότερα

Για τις δύσκολες ώρες, όταν η πρόσβαση σε νερό είναι δύσκολη, μπορούν να καθαρίσουν βρώμικα χέρια και πρόσωπο αλλά και να αντικαταστήσουν το χαρτί υγείας. 

15| Χρησιμοποιούνται και στην σκούπα swiffer

Τα μωρομάντηλα ταιριάζουν πολύ καλά στην σκούπα Swiffer. Η αλήθεια είναι ότι στεγνώνουν αρκετά γρήγορα, οπότε ενδεχομένως δεν θα προλάβετε να κάνετε πολλά δωμάτια αλλά είναι ότι πρέπει για ένα γρήγορο φρεσκάρισμα όταν σας έχουν τελειώσει τα ανταλλακτικά πανάκια. 

Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

Write A Comment