Μήπως έχετε μπανάνες που σας έχουν μαυρίσει; Με αυτήν την ζέστη σίγουρα η απάντηση είναι θετική. Λοιπόν αυτές τις μπανάνες χωρίς κόπο θα μεταμορφωθούν σε ένα λαχταριστό και υγιεινό παγωτό! Εάν σας είναι δύσκολο να με πιστέψετε, δείτε την συνταγή παρακάτω. Απολαύστε το με σιρόπι σοκολάτας ή με Hard Shell topping.

Παγωτό Μπανάνα με μόνο 1 υλικό

4 άτομα

Προετοιμασία: 5 λεπτά – Αναμονή: 3-4 ώρες

Υλικά

  • 8 μπανάνες

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.
  2. Στην συνέχεια τις βγάζουμε από την κατάψυξη και τις αφήνουμε για 5 λέπτα σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Τις μεταφέρουμε στο δοχείο του multi και τις χτυπάμε για περίπου 5 λεπτά. Όταν το πολτοποιημένο μας μείγμα αποκτήσει κρεμώδη υφή είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
  4. Σερβίρουμε σε μπολ παγωτού και πασπαλίζουμε με μέλι, κανέλα και ψιλοκομμένα καρύδια.

Σημ.
1. Εάν θέλουμε το μείγμα μας να έχει πιο κρεμώδη υφή, πολτοποιούμε τις μπανάνες με 2 κ.σ. γάλα.
2. Για πιο αρωματικό παγωτό, προσθέτουμε στις μπανάνες κανέλα και 2 κ.γλ. μέλι.
3. Για σοκολατένια απόλαυση, προσθέτουμε στις μπανάνες 5-6 κ.σ. μερέντα ή νουτέλα.

Avatar photo
Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

Write A Comment