Stuffed mushrooms with cream cheese: An easy appetizer recipe perfect for your next party | Ioanna's Notebook


(scroll down for English)


Σε συνέχεια της τελευταίας Roundup ανάρτησης με συνταγές με μανιτάρια, σήμερα σας έχω άλλη μια λαχταριστή συνταγή για τους λάτρεις των μανιταριών. Γεμιστά μανιτάρια με τυρί κρέμα. Αναλόγως το μέγεθος των μανιταριών που θα χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να το σερβίρετε είτε ως party food, ορεκτικό, συνοδευτικό. Μπορείτε επίσης να γεμίσετε και τα γίγας μανιτάρια και να τα συνοδέψετε με μια σαλάτα για ένα ελαφρύ πιάτο. 

Πρόκειται για μια νόστιμη αλλά εξαιρετικά εύκολη και γρήγορη συνταγή. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή με mini μανιτάρια στο επόμενο πάρτυ σας και σας υπόσχομαι ότι θα είναι το hit του τραπεζιού!

Stuffed mushrooms with cream cheese: An easy appetizer recipe perfect for your next party | Ioanna's Notebook

 Εκτυπώστε τη συνταγή

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

6 Άτομα  
Προετοιμασία: 20 λεπτά – Μαγείρεμα: 20 λεπτά 
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. μικρά φρέσκα μανιτάρια
1 κ.σ. ελαιόλαδο 
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 
200 γρ. τυρί κρέμα  
1/4 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
1/4 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι 
1/4 κ.γλ. κρεμμύδι σε σκόνη 
1/4 κ.γλ.. πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180oC και πλένετε καλά τα μανιτάρια. Βεβαιωθείτε ότι το έχετε πλύνει καλά, θέλετε γυαλιστερά μανιτάρια γι’ αυτή τη συνταγή. Αφαιρέστε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια. Για να τα αφαιρέσετε σωστά, το μυστικό είναι να τα χαλαρώσετε πρώτα. Κουνίστε το κοτσάνι αριστερά-δεξιά πρώτα και στη συνέχεια στρίψτε το αντίθετα από τη φορά του ρολογιού για να το αφαιρέσετε. Εάν δεν το χαλαρώσετε πρώτα, δεν θα καταφέρετε να το αφαιρέσετε ολόκληρο και γι’ αυτή τη συνταγή χρειάζεται να έχουμε αρκετό χώρο για τη γέμιση. 

Στη συνέχεια ετοιμάζετε τη γέμιση. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Προσθέτετε το σκόρδο και τα κοτσάνια των μανιταριών ψιλοκομμένα. Ανακατεύετε και μαγειρεύετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 

Γεμίζετε κάθε μανιτάρια με μια γεναία κουταλιά γέμισης και τα βάζετε σε ένα ταψί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.  

Σημ.
Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε τα μανιτάρια-γίγας, καλύψτε την γέμιση με μια φέτα τυρί (του τόστ). Με αυτόν τον τρόπο θα επιτρέψετε στα μανιτάρια να ψηθούν αρκετά και η γέμιση δεν θα στεγνώσει. 

Καλή απόλαυση! 
Following my latest roundup post with 10 delicious mushroom recipes, today I’ve got another one for you that you are going to absolutely love, Stuffed Mushrooms with cream cheese. Depending on the size of the mushrooms you can serve it as an appetizer, a side or even as a main, light dish with a salad on the side.

If you choose the mini-sized mushrooms, this recipe’s going to be your next big party hit, trust me! Stuffed mushrooms with cream cheese are easy to make and don’t take too long to prepare or to cook.

Stuffed mushrooms with cream cheese: An easy appetizer recipe perfect for your next party | Ioanna's Notebook

 Print the recipe

STUFFED MUSHROOMS WITH CREAM CHEESE 

6 Servings
Preparation: 20 minutes – Cooking: 20 minutes

INGREDIENTS
250 gr. small-sized fresh mushrooms
1 tbsp olive oil
2 cloves garlic, minced 
200 gr. cream cheese 
1/4 cup grated Parmesan cheese
1/4 tsp ground white pepper
1/4 tsp onion powder
1/4 tsp ground cayenne pepper (optional)
INSTRUCTIONS
Heat oven to 180oC and wash the mushrooms. Make sure you wash them thoroughly, you want shiny mushroom caps for making stuffed mushrooms. Remove the stems from the mushrooms. The trick is to loosen the stem. Do this by working your way around the base of the stem and pushing against the stem. You’ll hear a little popping sound and feel it come loose. If you don’t loosen the stem prior to breaking off the stem, you run the risk of not breaking off the entire stem. You want the entire stem off is so you have more room to stuff the mushroom.

Start preparing the filling. In a skillet, heat olive oil over medium heat and add garlic and the stems chopped. Stir and heat until most of the moisture is gone and then add the rest of the ingredients, stirring until mixed smooth. 

Fill each mushroom cap with a spoonful of the filling and place on a cookie sheet. Bake them in preheated oven for 20 minutes until golden brown. 


Just a Note
In case you use the giant-sized mushrooms, cover the top of each mushroom with a slice of cheese. This will allow the mushrooms to bake thoroughly without drying the filling. 

Enjoy!

Stuffed mushrooms with cream cheese: An easy appetizer recipe perfect for your next party | Ioanna's Notebook

Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

Write A Comment