Κάθε εβδομάδα μοιράζομαι μαζί σας ένα μενού, προσεγμένο και υγιεινό, διαλέγοντας αγαπημένες συνταγές για κυρίως πιάτα που καλύπτουν (εύχομαι) όλες τις ανάγκες και όλους τους ουρανίσκους! Σκοπός μου είναι να σας προσφέρω τόσο ένα έτοιμο μενού για τα μαγειρέματα της εβδομάδας όσο και να σας δώσω μερικές ιδέες για να φτιάξετε το εβδομαδιαίο μενού που ταιριάζει και εσάς και στις ανάγκες σας. Απλά κάντε κλικ στον τίτλο της συνταγής και θα κατευθυνθείτε στην αντίστοιχη ανάρτηση. Προσωπικά αγαπώ πολύ να ανακαλύπτω συνταγές από όλο τον κόσμο και έτσι θα βρείτε αρκετές συνταγές στην αγγλική γλώσσα. Και μην ξεχνάτε … παρθενογέννηση στη μαγειρική δεν υπάρχει!

Τι να μαγειρέψω; Το μενού της εβδομάδας #84

Πριν ξεκινήσουμε, μας δούμε πως σχεδιάζω το μενού της εβδομάδας. Αρχικά να τονίσω ότι ως μαγείρισσα είμαι πολύ τυχερή διότι όλοι τρώμε “τα πάντα”. Ελάχιστα είναι τα φαγητά που δεν μας αρέσουν. Επίσης είμαστε “ανοιχτοί” οικογενειακώς σε νέες γεύσεις και νέες συνταγές, συνεπώς επιδιώκω να υπάρχει πάντα κάτι νέο στο μενού μας για ποικιλία. Το μενού μου προσαρμόζεται ανάλογα με την εποχή αλλά και τα διαθέσιμα προϊόντα.

Διαβάστε επίσης: Τα φρούτα και λαχανικά του Φεβρουαρίου

Σε γενικές γραμμές η εβδομάδα μας έχει ως εξής:

  • Δευτέρα τρώμε λαδερά ή όσπρια.
  • Τρίτη τρώμε Διεθνή Κουζίνα.
  • Τετάρτη τρώμε ζυμαρικά.
  • Πέμπτη τρώμε κρέας.
  • Παρασκευή τρώμε κάτι γρήγορο.
  • Σάββατο τρώμε θαλασσινά.
  • Κυριακή τρώμε κάτι “ιδιαίτερο”.
  • Επίσης, στο μενού υπάρχουν διάφορες συνταγές για πρωινό, συνοδευτικά, σαλάτες, ροφήματα καθώς και το γλυκό της εβδομάδας.

Κάθε Παρασκευή πρωί λοιπόν θα βρίσκεται εδώ το εβδομαδιαίο μενού ώστε να προγραμματίζετε εγκαίρως τα ψώνια της εβδομάδας. Καλά μαγειρέματα!

Εβδομάδα #84

ΔΕΥΤΕΡΑ 

Σούπα λαχανικών με τυρί

Cheesy Vegetable Soup... This is one flavor packed soup that is hearty and delicious!

ΤΡΙΤΗ

Stir Fry Noodles με μοσχάρι

Stir Fry Beef Noodles - BudgetBytes.com

ΤΕΤΑΡΤΗ

Ταλιατέλες με μπέικον, μανιτάρια πορτομπέλλο και λάδι τρούφας

ΠΕΜΠΤΗ

Κοτόπουλο με άγριο ρύζι στο φούρνο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Club Sandwich με Προσούτο, Καπνιστό Τυρί και Αυγό

spitiko-club

ΣΑΒΒΑΤΟ

Σολομός με Μουστάρδα στον Φούρνο

ΚΥΡΙΑΚΗ

Ψαρονέφρι γεμιστό με φέτα, κρεμμύδι και σάλτσα pesto

ΠΡΩΙΝΟ

Muffins French Toast με Μήλα και Κανέλα

ΡΟΦΗΜΑ

Smoothie με Σοκολάτα και Φουντούκι

This Chocolate Hazelnut Smoothie is delicious, refreshing and packed with Burt's Bees Protein!

ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Τάρτα Snickers

Snickers caramel tart with salted caramel, peanut crust, salty peanuts, and chocolate peanut butter topping! Recipe on sallysbakingaddiction.com

ΚΕΡΑΣΜΑ

Cookies με Κράνμπερι, σταγόνες Λευκής Σοκολάτας και Καρύδια

cranberry-white-chocolate-chip-and-macadamia-nut-oatmeal-cookies-foodiecrush-com-016

Καλό Σαββατοκύριακο!

Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

2 Comments

  1. Το λιγότερο εντυπωσιάστηκα!
    Από τη δουλειά σου ( τις φωτογραφίες, τη συνέπεια, τις κάρτες με τα υλικά κτλ), από τα φαγητά που τρώτε, από το αποτέλεσμα!
    Συγχαρητήρια!
    Μακάρι να μπορούσα να το ακολουθήσω, θα σε αντέγραφα πιστά(στο μυαλό μου τουλάχιστον γιατί αν εγώ είχα τέτοιο αποτέλεσμα το λιγότερο να το έβγαζα στην τηλεόραση! χαχα) αλλά είμαστε 6 άτομα σπίτι, με γονείς κτλ που όπως καταλαβαίνεις κάποιες γεύσεις δεν τους έρχονται καλά και ούτε θέλουν να τις δοκιμάσουν, είναι πιο πολύ στη μεσογειακή κουζίνα.
    Χίλια μπράβο!!

    • Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Η αλήθεια είναι ότι αν και τα παιδιά είναι μικρά τα έχω μάθει ότι πρέπει να δοκιμάζουμε τα πάντα πριν αποφασίσουμε αν μας αρέσει κάτι ή όχι. Όσο για τα λιγάκι μεγαλύτερα παιδιά (γονείς) απλά τους εξηγώ με απλά λόγια τι είναι π.χ. το "Stir Fry Noodles με μοσχάρι" είναι απλά … "ζυμαρικά με μοσχάρι"! Δοκιμάσέ το! Που ξέρεις, μπορεί να τους καταφέρεις!

Write A Comment