Το να δείχνεις επαγγελματισμό στη δουλειά σου συνοδεύεται από πολλά πλεονεκτήματα. Αυξήσεις, προαγωγές ακόμα και σεβασμό από τους συναδέλφους … ποιά δεν τα θέλει όλα αυτά; Μερικές φορές όλες παλεύουμε στο να κάνουμε τους εαυτούς μας να δείχνουν περισσότερο επαγγελματίες. Άλλωστε, είναι τόσο εύκολο να ξεφύγεις και γι’ αυτό που και πού είναι απαραίτητη μια μικρή υπενθύμιση στον εαυτό μας.

5 Συμβουλές για να δείχνεις περισσότερο επαγγελματισμό

Σήμερα σου έχω 5 συμβουλές για να δείχνεις περισσότερο επαγγελματισμό, όποια και αν είναι η φύση της εργασίας σου. Μικρά tips που θα σε κάνουν όχι μόνο να δείχνεις αλλά και να νιώθεις περισσότερο επαγγελματίας.

1| Η συνέπεια είναι το παν

Φρόντισε να είσαι πάντα συνεπής. Φυσικά για τους περισσότερους είναι αυτονόητο αλλά δυστυχώς όχι για όλους. Είτε είσαι υπάλληλος, είτε δάσκαλος, είτε μεγαλοστέλεχος, όταν είσαι συνεπής στη δουλειά σου δείχνεις επαγγελματισμό. Το να είσαι στην ώρα σου είτε πρόκειται για το ωράριό σου είτε για συνάντηση δείχνει σε συναδέλφους και συνεργάτες όχι μόνο επαγγελματισμό αλλά και ότι σέβεσαι τους ίδιους και το χρόνο τους. Εάν αργείς συνεχώς αυτό σημαίνει ότι αδιαφορείς για την δουλειά σου αλλά και ότι δεν μπορείς να οργανώσεις τον χρόνο σου. Ακόμη χειρότερα όταν η ασυνέπεια έχει να κάνει με τους χρόνους παράδοσης κάποιου project!

2| Γίνε πηγή έμπνευσης

Προφανώς όταν είσαι νέα στη δουλειά βασίζεσαι στους άλλους για να σε κατευθύνουν αλλά και να μοιραστούν τις γνώσεις τους μαζί σου. Όταν ομως εδραιώσεις την θέση σου, είναι σειρά σου να βοηθήσεις τους άλλους. Αυτό δείχνει ότι επενδύεις στην δουλειά σου αλλά και ότι μπορείς να ηγηθείς της ομάδας σου. Από την άλλη να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι είναι καλό να σε χρειάζονται και να σε έχουν ανάγκη οι ανωτεροί σου γιατί όταν πέσει στο τραπέζι το θέμα μείωση προσωπικού θα είναι δύσκολο να σε απομακρύνουν. Ποιος θέλει να χάσει κάποιον που γνωρίζει τόσο καλά την δουλειά του και υπάρχουν καθήκοντα και αρμοδιότητες που μόνο αυτός ξέρει να κάνει;

Διαβάστε επίσης: 3 δύσκολες στιγμές στον χώρο της δουλειάς και πως να τις ξεπεράσετε

3| Ντύσου σωστά

Το σωστό ντύσιμο φυσικά και εξαρτάται από το είδος του χώρου στον οποίο εργάζεσαι. Όμως το σωστό ντύσιμο είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να δείχνεις περισσότερο επαγγελματισμό. Ακόμα και εάν εργάζεσαι σε δικηγορικό εταιρεία (όπως εγώ), δεν χρειάζεται να φοράς κουστούμι (ή ταγιέρ!) κάθε μέρα. Απλά κοίτα γύρω σου το στυλ των υπολοίπων και αντέγραψέ το. Ένα καλό παντελόνι, ένα κομψό πλεκτό ή τοπ και ένα ζευγάρι άνετα (κλειστά) παπούτσια είναι η ιδανική συνταγή ενός επιτυχημένου office look. Άλλωστε θέλεις και πρέπει να δείχνεις ότι παίρνεις τη δουλειά σου στα σοβαρά και παρόλο που πολλές φορές ένα κολάν με sneakers φαίνεται πολύ άνετο look, καλύτερο να το αποφύγεις στη δουλειά. Επιπλέον μελέτες έχουν δείξει ότι όταν κανείς ντύνεται όμορφα, νιώθει περισσότερο παραγωγικός.

Διάβασε επίσης: Style Files | Τι ΔΕΝ φοράμε στο γραφείο

5 συμβουλές για να δείχνεις και να αισθάνεσαι περισσότερο επαγγελματισμό, όποια και αν είναι η φύση της εργασίας σου.

4| Κράτα το γραφείο σου τακτοποιημένο

Είναι τόσο εύκολο να συσωρευθούν τα πάντα σε μια τεράστια στίβα (ή και περισσότερες), ειδικά όταν έχεις πολύ δουλειά και τρέχεις και δεν φτάνεις. Όμως στο τέλος της ημέρας, φρόντισε να τακτοποιείς το γραφείο σου. Όχι μόνο θα το βρίσκεις καθαρό και έτοιμο την επόμενη ημέρα αλλά θα φαίνεσαι και περισσότερο οργανωμένη στα μάτια των συναδέλφων αλλά και των ανωτέρων σου. Πιστέψτε με, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα ακατάστατο γραφείο γεμάτο χαρτιά, φακέλους και άδειες κούπες καφέ!

5| Κράτα τα προσωπικά σου … προσωπικά

Στο γραφείο υπάρχουν πάντα άτομα που τα αισθανόμαστε πιο κοντά μας και είναι φυσικό να μοιραζόμαστε μαζί τους τα προσωπικά μας. Ως ένα σημείο όμως. Δεν χρειάζεται να μάθουν όλοι όλες τις λεπτομέρειες της προσωπικής σας ζωής. Είναι αντιεπαγγελματικό και μπορεί να δώσει λαβή τόσο για κουτσομπολιά – που και αυτά πρέπει αυστηρά να αποφεύγονται στο χώρο εργασίας – αλλά και γενικότερα μια άσχημη εικόνα για εσάς. Θα σου πω κάτι που λέω πάντα … στη δουλειά μας πάμε για να δουλέψουμε όχι να κάνουμε φίλους, φίλους έχουμε!

Διαβάστε επίσης: Πως να διατηρήσετε ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής

Διαβάστε εδώ όλα τα άρθρα σχετικά με την εργασία

Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

Write A Comment