Αγαπάμε πολύ τα ζυμαρικά στο σπίτι μας και συνεχώς ψάχνω νέες συνταγές για να εμπλουτίσω τη συλλογή μου. Ο συνδυασμός σπανάκι και ζυμαρικών είναι αγαπημένος και είναι μια καλή ευκαιρία να προσθέσετε το δύσκολο σπανάκι στη διατροφή των παιδιών. Έτσι λοιπόν πρόεκυψε αυτή η συνταγή για Τορτελίνι με μοτσαρέλα, λιαστή ντομάτα και σπανάκι.

Εάν λοιπόν αναζητάτε μια νόστιμη, γρήγορη αλλά και μοναδική συνταγή με τορτελλίνι δοκιμάστε αυτή! Τορτελίνι με μοτσαρέλα, λιαστή ντομάτα και σπανάκι.

Τορτελίνι με μοτσαρέλα, λιαστή ντομάτα και σπανάκι

4 Άτομα
Προετοιμασία: 10 λεπτά – Μαγείρεμα: 20 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
1/4 φλ. λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο, στραγγισμένες
1 κ.σ. ελαιόλαδο από τις λιαστές ντομάτες
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
500 γρ. baby σπανάκι φρέσκο
1 φλ. κρέμα γάλακτος
1 φλ. γάλα φρέσκο
1/4 κ.γλ. αλάτι
1/8 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
1/2 φλ. μοτσαρέλα, τριμμένη
6 φύλλα φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
1 πακέτο τορτελίνι με τυρί
τριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμαΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά ζεσταίνεται στο λάδι τους τις λιαστές ντομάτες, προσθέτετε το σκόρδο και μαγειρεύετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε το φρέσκο σπανάκι και συνεχίζεται το μαγείρεμα μέχρι το σπανάκι να αρχίσει να μαλακώνει. Προσθέτετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πάπρικα και μόλις πάρει βράση, σβήνεται τη φωτιά και προσθέτετε την τριμμένη μοτσαρέλα. Ανακατέψτε για να λιώσει και προσθέστε τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
Μαγειρέψτε τα τορτελίνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Προσθέστε τα στη σάλτσα και ανακατέψτε ελαφρά σε μέτρια φωτιά. Δοκιμάστε και συμπληρώστε τυχόν επιπλέον αλάτι.
Σερβίρετε με μπόλικη παρμεζάνα και απολαύστε.

Σημ.
Για καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε φρέσκο σπανάκι και φρέσκο βασιλικό.

Δείτε εδώ περισσότερες συνταγές με ζυμαρικά


In our house we love pasta and I’m always on the hunt for new recipes to add to my collection. Spinach-pasta combination is one of my favorites and its a great way to add some spinach into kids’ plates.

If you’re looking for an easy and unique tortellini recipe, this is one of the best pasta sauces you’ll ever try!

CREAMY MOZZARELLA SUN-DRIED TOMATO BASIL SPINACH TORTELLINI

4 Servings
Preparation: 10 minutes – Cooking: 20 minutes

INGREDIENTS
1/4 cup sun dried tomatoes in olive oil, drained from oil
1 tbsp olive oil from the sun-dried tomatoes jar
3 garlic cloves, minced
500 gr. fresh baby spinach
200 gr. heavy cream
200 gr. fresh milk
1/4 tsp salt
1/8 tsp sweet paprika
1/2 cup mozzarella cheese, shredded
6 fresh basil leaves, chopped
1 package tortellini pasta
grated parmesan cheese, to serve

DIRECTIONS
In a large skillet over medium heat, heat sun-dried tomatoes with 1tbsp olive oil from the jar. Add minced garlic and cook for about a minute. Add fresh spinach and continue cooking and stirring on medium heat until spinach just starts to wilt. Add heavy cream, milk, salt, paprika and bring to boil, reduce to simmer and add mozzarella cheese. Stir to melt. Add chopped fresh basil and set aside.
Cook tortellini according to package instructions. Drain, rinse. Add cooked tortellini to the sauce, mix to coat, warm on medium-low heat. Taste, add more salt if needed. Top with grated parmesan cheese and serve.

Just a Note
For best results, use fresh basil and fresh baby spinach leaves.

Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

2 Comments

  1. Χμμμμμ γέμισε αρώματα η οθόνη! Πολύ όμορφος συνδυασμός το σπανάκι και ο βασιλικός. Ευχαριστούμε για την συνταγή Ιωάννα… Pinάρεται για άμεση παρασκευή 🙂

    https://artdecorationcrafting.blogspot.gr

    • Σε ευχαριστώ! Πραγματικά είναι πολύ νόστιμη συνταγή ειδικά εάν χρησιμοποιήσεις φρέσκο σπανάκι αλλά το έχω δοκιμάσει και με κατεψυγμένο και ήταν αρκετά καλό. Αναμένω τη γνώμη σου μόλις το δοκιμάσεις!

Write A Comment