Παρόλο που ακόμα διανύουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα, σίγουρα θα αναρωτιέστε πώς θα καταφέρετε να φαγωθούν όλα αυτά τα τσουρέκια και άλλα πασχαλινά γλυκά που έχετε ήδη συγκεντρώσει. Η αλήθεια είναι, ότι μετά το Πάσχα καταλήγουμε να έχουμε έναν αρκετά ικανοποιητικό αριθμό από τσουρέκια, κουλουράκια και αυγά, τα οποία λόγω κορεσμού φαγώνονται πλέον με δυσκολία! Δεν πετάμε τίποτα καθώς για όλα υπάρχει λύση. Τα κόκκινα βραστά αυγά μπορείτε να τα προσθέσετε στις σαλάτα ή τα σάντουιτς σας ή ακόμα και να δημιουργήσετε “πειραγμένα” αυγά, τα οποία θα συνοδέψουν ιδανικά τη μπύρα ή το κρασί σας. Με τα κουλουράκια που σας περίσσεψαν μπορείτε να φτιάξετε ένα μπισκοτογλυκό, όπως αυτό εδώ με 3 μόνο υλικά. Όσο για το τσουρέκι και τα σοκολατένια αυγά μην ανησυχείτε, φτιάξετε αυτή την υπέροχη πουτίγκα με τσουρέκι και σοκολάτα ή Αυγόφετες τσουρέκι στο φούρνο με σοκολάτα. Όποιον τίτλο και αν της δώσετε, αυτή η συνταγή σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Αυγόφετες τσουρέκι στο φούρνο με σοκολάτα

6 άτομα 

Προετοιμασία: 10 λεπτά – Αναμονή: 30 λεπτά – Ψήσιμο: 1 ώρα

Υλικά

  • 200 γρ. τσουρέκι, κομμένο σε φέτες ή κύβους
  • 2 1/2 φλ. γάλα
  • 1/3 φλ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 κ.γλ. βανίλια
  • 100 γρ. κομματάκια σοκολάτας
  • 2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
Αυγόφετες τσουρέκι στο φούρνο με σοκολάτα | Μια νόστιμη συνταγή για το τσουρέκι που περίσσεψε ή γι' αυτό που απλά δεν πέτυχε.

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  2. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε τις φέτες τσουρεκιού (είτε να υπερκαλύπτει η μια την άλλη είτε στη σειρά).
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη. Μόλις το μείγμα μας ομογενοποιηθεί το ρίχνουμε πάνω από το τσουρέκι.
  4. Αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το γάλα και στην συνέχεια πασπαλίζετε με τα κομματάκια σοκολάτας.
  5. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα, μέχρι η πουτίγκα να ροδοκοκκινίσει. Δοκιμάζουμε το ψήσιμο εισάγοντας μια οδοντογλυφίδα ή ένα ξύλινο καλαμάκι, εάν βγεί καθαρό, το γλυκό μας είναι έτοιμο, εάν όχι ψήστε το λιγάκι παραπάνω.
  6. Αποσύρουμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε περιχύνοντας  το αγαπημένο μας γλάσο.

Σημ.

  1. Μπορείτε να πασπαλίσετε και με χοντροκομμένα καρύδια (περίπου 1/2 φλ.). 
  2. Εάν θέλετε, μπορείτε να προετοιμάσετε το γλυκό αποβραδίς και να το αφήσετε στο ψυγείο να απορροφήσει το γάλα. Το επόμενο πρωί απλά αφήστε το εκτός ψυγείου για 15 λεπτά, πριν το ψήσετε. 
Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

Write A Comment