Ένα ίσως από τα πιο ενοχλητικά πράγματα είναι να αγοράζεις ένα νέο άρωμα, αρκετά ακριβό μερικές φορές και μετά από μερικά ψεκάσματα να ανακαλύπτεις ότι δεν μυρίζει καθόλου. Πριν λοιπόν πνιγείτε σε ένα σύννεφο αρώματος, διαβάσετε μερικά κόλπα να “κλειδώσετε” το άρωμά σας.  

1| Βάζουμε άρωμα μετά το ντούς

Τα αρώματα κρατάνε περισσότερα σε ενυδατωμένο δέρμα και έτσι η χρήση του μετά το ντους ή το μπάνιο είναι η ιδανική. Ψεκάστε μόλις στεγνώσει το δέρμα σας, πριν ντυθείτε. 

2| Αναγνωρίζουμε τα καυτά μας σημεία

Εκτός από τους καρπούς βάλτε άρωμα στα σημεία του σφυγμού σας, τα οποία εκλύουν περισσότερη θερμότητα όπως είναι το εσωτερικό των αγκώνων και των γονάτων, το ντεκολτέ, πίσω από τα αυτιά και το στομάχι. Καλό βέβαια είναι να μην βάλετε άρωμα σε όλα αυτά τα σημεία, ξεκινήστε από το πίσω μέρος των γονάτων, καθώς το άρωμα “ανεβαίνει” κατά την διάρκεια της ημέρας. 

Τα ανοιξιάτικα αρώματα είναι πιο ανάλαφρα και λουλουδάτα και αποπνέουν μια αίσθηση φρεσκάδας, ολοκληρώνοντας την εμφάνισή μας.

3 | Μην τρίβετε το άρωμα

Ο μύθος που θέλει να βάζουμε άρωμα και μετά να τρίβουμε τους καρπούς μεταξύ τους είναι λάθος. Για την ακρίβεια αυτό διακόπτει την ανάδειξη του αρώματος, καθώς η τριβή προκαλεί θερμότητα και επισπεύδει την εξάτμιση του αρώματος. 

4| Βάζουμε άρωμα πάνω από την κρέμα σώματος

Όπως είπαμε παραπάνω, το άρωμα διατηρείτε περισσότερο σε ενυδατωμένο δέρμα. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που σχεδόν όλα τα σετ αρωμάτων που κυκλοφορούν αποτελούνται από το άρωμα και την αντίστοιχη λοσιόν. Εάν δεν έχετε την αντίστοιχη λοσιόν, χρησιμοποιήστε μία χωρίς άρωμα στα καυτά σας σημεία. 

5| Ψεκάζουμε με άρωμα τη βούρτσα μαλλιών

Οι ρίζες των μαλλιών μας τείνουν να συγκρατούν περισσότερο άρωμα από οτιδήποτε πάνω μας. Το απευθείας ψέκασμα αρώματος πάνω τους όμως θα κάνει τα μαλλιά σας ξηρά, γι’ αυτό ψεκάστε την βούρτσα μαλλιών σας και περάστε την ελαφρά από τα μαλλιά σας.

6| Κρατάμε τα αρώματα σε δροσερό και στεγνό μέρος

Μπορεί η συλλογή αρωμάτων να δείχνει πολύ ωραία στο ραφάκι του μπάνιου, δίπλα στις κρέμες αλλά αυτό τα καταστρέφει. Αποφύγετε μέρη γεμάτα υγρασία – όπως το μπάνιο – και αποθηκεύστε τα αρώματά σας σε κάποιο μέρος – όπως το υπνοδωματιό σας όπου δεν θα έρχονται σε απευθείας επαφή με τον ήλιο.

Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

Write A Comment