Οτιδήποτε μαγειρέψει κανείς με το κοτόπουλο είναι εγγύηση ότι θα είναι επιτυχία. Όπως αυτή εδώ η συνταγή για πεντανόσιμο κοτόπουλο με πιπεριές και μπαλσάμικο. Γρήγορη συνταγή θα σας λύσει τα χέρια όταν θέλετε κάτι νόστιμο και γρήγορο. Το μειονέκτημά της είναι ότι πρέπει να καταναλωθεί άμεσα και όχι την επόμενη ημέρα διότι χάνει πολλή από την νοστιμιά της. 

Εκτυπώστε την συνταγή

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ

4 άτομα
Προετοιμασία: 10 λεπτά – Μαγείρεμα: 15 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
1/4 φλ. ελαιόλαδο
4 στήθη κοτόπουλο, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 πορτοκαλί πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες

1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κ.σ. ξερός βασιλικός
1/4 φλ. ξύδι μπαλσάμικο
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα αντικολλητικό σκεύος, μαγειρεύουμε το κοτόπουλο σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να γίνει. Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε στο σκεύος το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε τις πιπεριές με το κρεμμύδια για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον βασιλικό και 2 κ.σ. μπαλσάμικο. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε το κοτόπουλο με τις πιπεριές. Προσθέτουμε το μπαλσάμικο και σερβίρουμε αμέσως και ρύζι. 

Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

Write A Comment