Ναι, λοιπόν διανύουμε την εποχή των παλτών, των πουλόβερ, των κασκόλ και … του κρυολογήματος. Είναι γνωστό σε όλους ότι ο κρύος καιρός φέρνει τα κρυολογήματα και τις ιώσεις. Για να είμαι ειλικρινής, ως μητέρα και μάλιστα εργαζόμενη, πάντα προσπαθώ να έχω ένα μικρό προβάδισμα. Αντιβακτηριακά σαπούνια, μαντιλάκια, βιταμίνες, συνδέτουν το σχέδιο δράσης. Όμως κατά κάποιο τρόπο, ένα άσχημο κρυολόγημα πάντα βρίσκει τον τρόπο να μας “ρίξει”.
Λοιπόν έχω καλά νέα. Τον τελευταίο καιρό ανακάλυψα ένα μυστικό όπλο για να αντεπιτεθώ στο κρυολόγημα και στον πονόλαιμο και μέχρι τώρα τα έχω καταφέρει με πολύ καλά αποτελέσματα. Πρόκειται για ένα σπιτικό γιατρικό με λεμόνι, τζίντζερ και μέλι.

Αυτό το σπιτικό γιατρικό με Λεμόνι, Τζίντζερ και Μέλι έχει υπέροχη γλυκιά γεύση και έναν πικάντικο τόνο, απαραίτητο συστατικό σε ένα ζεστό ρόφημα. Βοηθά να το σώμα να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις και τα ιγμόρεια να καθαρίσουν. Και το καλύτερο; Μπορείτε να προετοιμάσετε αυτό το φυσικό ενυσχυτικό του ανοσοποιητικού συστήματός σας και να το διατηρήσετε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε. Εγώ αυτό κάνω και το έχω ήδη στο ψυγείο μου. Όταν το χρειαστώ, απλά ρίχνω μερικές κουταλιές σε μια κούπα ζεστό νερό και το απολαμβάνω.

Σπιτικό γιατρικό με Λεμόνι, Τζίντζερ και Μέλι | Το φυσικό ενυσχυτικό του ανοσοποιητικού συστήματος που δεν πρέπει να λείπει από το ψυγείο σας.

Τα σπιτικά γιατρικά είναι γνωστά από πολύ παλιά, τότε που τα φάρμακα (όπως τα ξέρουμε σήμερα) δεν ήταν ούτε διαδεδομένα ούτε προσβάσιμα σε όλους και οι άνθρωποι έπρεπε να αντιμετωπίσουν τις κάθε είδους αρρώστιες με τα προϊόντα που τους χάριζε η φύση. Σας δίνω μερικές πληροφορίες:

  • Λεμόνι: Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία διατηρεί το ανοσοποιητικό σύστημα ισχυρό και εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα σας. Μείωνει τις φλεγμονές και το οίδημα.
  • Τζίντζερ: Βοηθά να αποβάλλονται οι τοξίνες από το σώμα μας, το οποίο είναι χρήσιμο όταν έχουμε κρυολόγημα ή γρίπη. Είναι επίσης χρήσιμο για την αντιμετώπιση των στομαχικών διαταραχών, της ζάλης, της ναυτίας και του κρύου ιδρώτα.
  • Μέλι: Καταπραΰνει τον πονόλαιμο, γεγονός που το καθιστά αποτελεσματικό και φυσικό κατασταλτικό του βήχα. Βελτιώνει την ικανότητα του σώματος να καταπολεμά τις λοιμώξεις και μειώνει τον κίνδυνο πυρετού.

Σπιτικό γιατρικό με Λεμόνι, Τζίντζερ και Μέλι

Υλικά

  • 2 λεμόνια, πολύ καλά πλυμμένα
  • 2 κομμάτια φρέσκο ​​τζίντζερ (περίπου το μέγεθος του δείκτη και του μεσαίου δακτύλου)
  • μέλι
  • 1 βαζάκι (χωριτικότητας περίπου 350 γρ.)

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε σε φέτες τα λεμόνια και το τζίντζερ.
  2. Τοποθετούμε τις φέτες εναλλάξ στο βαζάκι.
  3. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το μέλι πάνω από το λεμόνι και το τζίντζερ, αφήνοντας το μέλι να βυθιστεί κάτω και γύρω από τα λεμονια και το τζίντζερ.
  4. Γεμίζουμε το βαζάκι μέχρι πάνω με μέλι και σφραγίζουμε σφιχτά. 
  5. Διατηρούμε το γιατρικό μας στο ψυγείο. Με την πάροδο του χρόνου, το μίγμα θα αρχίσει να μετατρέπετε σε ένα αραιό ζελέ.
  6. Όταν θέλετε ένα αναζωγονητικό ρόφημα απλά ρίξτε 2-3 κ.σ. σε μια κούπα με ζεστό νερό (φροντίζοντας να έχετε πάρει και κομμάτια λεμονιού και τζίντερ). Αφήστε το να σταθεί για περίπου 3-4 λεπτά και απολαύστε το.

Σημ.
Μπορείτε να φτιάξετε αυτό το φυσικό ενισχυτικό από νωρίς και να το διατηρήσετε στο ψυγείο για 3-4 μήνες. 

Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

Write A Comment