(scroll down for English)

Όπως έχετε ήδη καταλάβει τα ζυμαρικά είναι αγαπημένο φαγητό στο σπίτι μας και πάντα αναζητώ νέες συνταγές για να μην τρώμε συνέχεια τα ίδια. Η σημερινή συνταγή δεν είναι καθόλου νέα, είναι μια παλιά ξεχασμένη συνταγή που θυμήθηκα τις προ ημερών.

ΚΑΝΕΛΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

4 άτομα
Προετοιμασία: 20 λεπτά – Μαγείρεμα: 30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. κανελόνια
500 γρ. κοτόπουλο στήθος, ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
500 γρ. έτοιμη τριμμένη ντομάτα
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι
2 φλ. γάλα
1 1/2 φλ. τριμμένη γραβιέρα
200 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)
ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα αντικολλητικό σκεύος, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο (περίπου 1 κ.σ.) και σοτάρουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να στεγνώσει από τα υγρά του.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα μπεσαμέλ. Βάζουμε στη κατσαρόλα το βούτυρο με το αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα και προσθέτουμε 1 φλ. γάλα. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει η σάλτσα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη μπεσαμέλ, τη μισή ποσότητα ντομάτας, το κοτόπουλο, τη μισή γραβιέρα και το τυρί κρέμα. Καλύπτουμε με λίγη τριμμένη ντομάτα τη βάση ενός αντικολλητικού σκεύους. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα κανελόνια και τα στρώνουμε με τη σειρά στο σκεύος. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη ντομάτα και 1 φλ. γάλα. Πασπαλίζουμε με τη τριμμένη γραβιέρα και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.

As you may have notice, we love pasta around our house and I’m constantly in search for new recipes to avoid cooking the same stuff over and over again. Today’s recipe is an old one, that I’d forgotten all about it.
Print the recipe

CANNELLONI WITH CHICKEN AND CREAM CHEESE

4 servings
Preparation: 20 minutes – Cooking: 30 minutes

INGREDIENTS
500 gr. cannelloni pasta
500 gr. chicken breast, chopped
2 onions, finely chopped
1 garlic clove, finely chopped
500 gr. ready grated tomato
1/2 cup white wine
2 tbsp butter
2 tbsp flour
2 cups milk
1 1/2 cups grated gruyere cheese
200 gr. cream cheese (like Philadelphia)
olive oil
salt, pepper

DIRECTIONS
In a nonstick skillet, heat about 1 tbsp olive oil and saute the chicken with the onions and the garlic, salt and pepper to taste and add the wine. Cook over high heat for a few minutes until it dries from its fluids.
Meanwhile, prepare the bechamel sauce. In a saucepan put the butter and the flour, stir until they combine and add 1 cup of milk. Add salt and pepper and cook over medium heat until the sauce thickens, stirring constantly to prevent sticking.
Preheat oven to 180oC. In a large bowl mix the bechamel sauce, half the amount of tomato, chicken, half the gruyere cheese and cream cheese. Cover the base of a baking pan with some grated tomato. Use a teaspoon to fill the cannelloni and place them into the baking pan. Drizzle with the remaining tomatoes and 1 cup of milk. Sprinkle with the rest grated gruyere cheese and bake for about 30 minutes.
Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

Write A Comment