Ioanna's Notebook - Spicy cornflakes

(scroll down for English)

Μια από τις καλύτερες απολαύσεις για εμάς είναι τα βραδινά σνακς μπροστά στην τηλεόραση. Τσίπς, πόπ κόρν, τυράκια, κρακεράκια, οτιδήποτε αρκεί να έχουμε κάτι να μασουλάμε. Τελευταία έχουμε “κολλήσει” με αυτά τα κόρν φλέικς. 
Εκτυπώστε την συνταγή

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΚΟΡΝ ΦΛΕΙΚΣ

Προετοιμασία: 15 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 1/2 φλ. κόρν φλέικς σκέτα
1/2 κ.γλ. κάρυ σε σκόνη
1/2 κ.γλ. πάπρικα, καπνιστή
1/2 κ.γλ. κύμινο σε σκόνη
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και το ζεσταίνουμε καλά σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τα κόρν φλέικς, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι. Ανακατεύουμε συνεχώς προσέχοντας να μην τα κάψουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά μετά από 2-3 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μια πλατιά πιατέλα.

Σημ.
Εάν θέλουμε τα κορν φλέικς καυτερά, μπορούμε να προσθέσουμε 1/2 κ.γλ. καυτερή πάπρικα.

 
One of our favorites things around the house is eating snacks in front of TV. Chips, popcorn, cheese variety, crackers, anything will do as long as we have something to eat. Lately we are obsessed with these cornflakes.
Print the recipe

SPICY CORNFLAKES

Preparation: 15 minutes

INGREDIENTS

2 tbsp olive oil
2 1/2 cups plain cornflakes
1/2 tsp curry powder
1/2 tsp smoked paprika powder
1/2 tsp cumin powder
Salt, pepper

DIRECTIONS
Heat olive oil in a large pan on medium heat. Add corn flakes, spices, salt and pepper. Stir constantly (be careful not to burn them). Remove from the heat (after 2-3 minutes) and let them cool on a wide platter.

Just a note
If we want your cornflakes spicy, we can add 1/2 tsp spicy paprika.

Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

Write A Comment