Ioanna's Notebook - Balsamic tenderloins
(scroll down for English)
 
Δεν έχω λόγια να περιγράψω την σημερινή συνταγή. Εύκολη, χωρίς κόπο με απλά υλικά, ιδανική για το Κυριακάτικο τραπέζι ή για κάτι ξεχωριστό χωρίς να χρειάζεται να περάσετε όλη την ημέρα στην κουζίνα. Εάν διαθέτετε γάστρα, χρησιμοποιήστε την.
 
Εκτυπώστε την συνταγή
 

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΨΗΤΟ ΜΕ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ

4 άτομα 
προετοιμασία: 5 λεπτά – ψήσιμο: 90 λεπτά 
 
ΥΛΙΚΑ 
2 κομμάτια ψαρονέφρι
4 κ.σ. μπαλσάμικο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
8 σκελίδες σκόρδο, κομμένες κατά μήκος
αλάτι, πιπέρι 
1 κ.γλ. αποξηραμένο δενδρολίβανο
1 κ.γλ. αποξηραμένο θυμαρι 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Καλύπτουμε τον πάτο ενός αντικολλητικού σκεύους με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε το κρέας. Με ένα μυτερό μαχαίρι ανοίγουμε μικρές τρύπες στο κρέας και τοποθετούμε τα κομμάτια του σκόρδου. Περιχύνουμε το κρέας με το ξύδι και με τα χέρια μας το απλώνουμε, στη συνέχεια το καλύπτουμε με το λάδι. Ανακατεύουμε το αλατοπίπερο με τα μυρωδικά και αλείφουμε το κρέας. Καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 1 1/2 ώρα. 
 
Στα μισά του ψησίματος ελέγχουμε το κρέας και το γυρίζουμε πλευρά. Προσαρμόζουμε τον χρόνο ανάλογα με τον επιθυμητό βαθμό ψησίματος. Αφήνουμε το ψημένο κρέας να “ξεκουραστεί” για περίπου 10 λεπτά, μεταφέρουμε σε ξύλο κοπής, κόβουμε σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε. 
 
Ιδανικά μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ψητά λαχανικά (βρείτε εδώ την συνταγή) ή/και αρωματισμένο ρύζι. 
 
Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

Write A Comment